USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани проігнорували «Любарт-фест». ФОТО

19 Липня 2010 08:37
Нелюдним цьогоріч видався третій за ліком етнофестиваль «Любарт-фест», що проходив 16-17 липня у стінах Луцького замку – відвідувачів там було геть обмаль.
Середньовічна музика, яку було чутно далеко за межами луцької фортеці, зібрала лише поодиноких лучан, у тому числі й молодят, які традиційно гуляли замком під прицілами фотографів та операторів.
Тим, хто все ж таки втрапив на середньовічне дійство було на що подивитись.
У лицарських поєдинках турніру із назвою «Меч Луцького замку» свою міць проявляли не тільки хлопці з Луцька, а й зі Львова та Полтави.
Їх, як це годиться, підтримували «дами серця» – вродливі дівчата у колоритному тогочасному вбранні.
Відбувались також майстер-класи з ковальства та флористики. Усі бажаючі могли спробувати себе у якості альпіністів, підкорюючи стіни замку.
Проходив також пленер художників. А народні умільці продавали свої вироби: вишиванки, прикраси, речі зі шкіри, скла, глини, соломки, дерева.
На території замку експонувалась виставка Червоноградського музею історії релігії «Етномотиви Галичини».
Головний організатор фестивалю, директор Луцького історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан розповів, що цьогорічний фестиваль був присвячений 600-літтю Грюнвальдської битви.
«Ця подія мала визначальне значення для історії Європи. Це та битва, де перемогу над Тевтонським орденом здобуло Велике князівство Литовське. Забезпечив перемогу у цій битві литовський князь Вітовт, який для українців є визначною особою, адже тривалий час наші землі перебували у складі Литовського князівства. У Грюнвальдській битві приймали участь і наші, волинські та луцькі, полки. Крім того, саме Вітовт зробив Луцьк другою столицею після Вільно. А у 1429 році цей князь зібрав у Луцьку монархів з усієї Європи», – пояснив він.
Директор замку похвалився, що на відкриття етнофестивалю завітала делегація з Литви на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Литовської Республіки в Україні Пятрасом Вайтєкунасом.
Литовські друзі привезли у подарунок копію портрета Вітовта і виставку «Вони творили нашу спільну історію», яка через портрети відомих історичних персон ілюструє стан тодішнього політичного, економічного і культурного життя України, Білорусі та Литви.


























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
goodok Показати IP 19 Липня 2010 09:43
мало глядачів... а де ж вони візьмуться без реклами? хто чув про цей фест? от я тільки зараз про нього дізнався, з цієї новини! організаторам - догана! а ще день проголошення декларації про суверенітет України, 16 липня: хоч би якусь соціалку почути або побачити про важливість цих подій... таке відчуття, що влада, не "наїжджає" на все проукраїнське, а просто бездіяльно намагається відправити наші національні здобутки в забуття!
Ann Показати IP 19 Липня 2010 10:05
Я чула і не раз про нього. Але на вулиці 37 градусів. Який фестиваль, там за цілий день впасти раз п'ять можна було б від такого сонця. Співчуваю лицарам....Я не уявляю як вони бідні там були...
Дядя Вася Показати IP 19 Липня 2010 11:21
Той фестиваль тра було зробити у неділю. І більше б реклами.
Felix Показати IP 19 Липня 2010 14:27
"РЕКЛАМА-ДВИГАТЕЛЬ ТОРГОВЛИ"згоден з goodkom і Дядечком Василем!!! щойно дiзнався завдяки ВОЛИНСЬКИМ НОВИНАМ про дане дійство задум класний,проте непроінформованість мас- великий мінус
Felix Показати IP 19 Липня 2010 14:34
Погоджуюсь з гудком і Дядею Василем "РЕКЛАМА-ДВИГАТЕЛЬ ТОРГОВЛИ"!!!!! через непроінформованість - ігнор даного дійства, ще й до того ж жжжара...
democrat Показати IP 19 Липня 2010 14:47
Felix, невже ви думаєте, що це щось дало б? лише витрати на рекламу!!!! ігнор мас- проблема власне самих людей...
Аmina Показати IP 19 Липня 2010 14:50
та немає ніякої проблеми! батьки з дітками залюбки відвідали б цей етнофестиваль! але багато людей зараз на відпочинку
степан Показати IP 19 Липня 2010 14:57
а чули ви про "сірі" маси? байдужість народу!! прикро, а що зробиш? маємо те, що маємо
Ziegfried Показати IP 20 Липня 2010 14:45
Рекламма была дана за 2 недели в качестве афиш ,и за месяц в интернете. Правда афиши чудеснейшим образом исчезают с бочек почти сразу после их поклейки... а чули ви про "сірі" маси? байдужість народу!! а вот это есть!!! Народу просто все равно. Цены на вход не кусаются абсолютно6 10 и 5 грн. Для сравнения стоимость входа в замок ,кде проходит фэст "СТАРОДАВНІЙ МЕЖИБІЖ" 60 грн день и 180 за 4 дня.И отбоя от посетителей нету!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus