USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцький грузин заснував у місті мандрівний театр

8 Липня 2015 07:00
Мандрівний ляльковий театр заснував у Луцьку місцевий мешканець, грузин за національністю, Георгій Кіцмарішвілі. Вистави його театру-студії «Фестиваль» вже бачили діти всієї України, – повідомляє «hromadske.tv».

Хлопець сам пише сценарії казок та виготовляє ляльки. Так, в репертуарі вже – понад 20 постановок, причому на кожну з них Георгій змайстрував 6-8 ляльок.

Театральним «дитячим» мистецтвом хлопець займається з 2007-го року.

Вистави передбачені для дітей молодшого шкільного віку та вихованців дитсадочків. Кіцмарішвілі каже, що діти – вдячна аудиторія: «З ними дуже приємно працювати. Вони дуже гарно виявляють емоції, заряджають і мене ними».

Георгій – грузин за національністю. Його сім’я емігрувала в Україну у 2000 році. З того часу хлопець мешкає на Волині. Ляльки і декорації, здебільшого, виготовляє сам. Інколи на допомогу приходять мама та сестра.

«Офіс» театрала – невелика кімната з білими стінами – місце, де, зі слів співрозмовника, їхня акторська трупа збирається, щоб «порепетувати».

У кімнаті – купа валіз, набитих ляльками та театральним реквізитом. Кожну валізу прийнято називати казкою. Зі слів Кіцмарішвілі, те, що дислокуються театрали майже на виїзді з міста, цілком закономірно. Не кожен власник приміщення здаватиме його в оренду людям мистецтва, репетиції яких частіше стають «репетуваннями».
Літо для «фестивалівців» – пора відпочинку, а тому більшість луцьких ляльок очікують нових гастролей.

Нагадаємо, що виставу мандрівного театру, але іншого – «Мандрівного Вішака», – показали у Луцьку наприкінці травня в рамках фестивалю «Artterritory». Епатажний перфоманс «Вивішування спогадів із «Мандрівного вішака» влаштував театр «ГаРмИдЕр».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
да Показати IP 8 Липня 2015 08:28
Давва братья грузины расселяйтесь , будьте как дома. Одесса стал уже вашей родиной!!!!!
Олег до да Показати IP 8 Липня 2015 09:58
А Ти вже заселився тільки досі мови не вивчив.
мова до Олег Показати IP 8 Липня 2015 10:26
мову вивчимо і тебе навчимо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus