USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку стартував міжнародний фестиваль «Docudays UA»

23 Листопада 2015 21:45
Боротьба людей за свою волю, свою домівку, Батьківщину, допомога ближньому, проблеми, з якими кожен з нас зустрічається ледь не щодня, відображені в документальному кіно. Його автори хочуть привернути увагу кожного з нас до того, що людяність – це цінність, про яку ми не повинні забувати.

Відкриття ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» відбулося сьогодні, 23-ого листопада, в Палаці культури Луцька.

Присутнім презентували два фільми «Медик іде останньою» та «Скрізь Майдан». Також на відкриття фестивалю прийшли волонтери, медики АТО, які розповіли про свій досвід.

Зі слів бійця АТО та волонтера Тараса Самчука, такі фільми допомагають кожному з нас зрозуміти реальність навколо без зайвих фарб.

«Добре, що ці фільми створюють й показують. Особливо корисно їх переглядати тим людям, кого не торкнулася безпосередньо мобілізація та війна. Адже чимало людей живуть так, як до Майдану й АТО. Документальні стрічки відображають дійсність – якою вона є, без применшення та перебільшень. Думаю, що ті, хто дивитиметься фільми про війну в Україні, зможуть краще зрозуміти сьогодення та будуть з розумінням ставитися до бійців», – вважає Тарас Самчук.
ЧИТАТИ ЩЕ: САНІНСТРУКТОР «ЦИТРАМОН»: ВІЙНА – ЦЕ ПЕКЛО, АЛЕ МИ БОРЕМОСЯ І ПОВЕРТАЄМОСЯ

Координатор проекту «Docudays UA» на Волині Богдана Стельмах розповідає, що фільми показуватимуть не лише в обласному центрі, а й в Ковелі.

«Загалом, ми покажемо до 20 фільмів. Частину продемонструємо студентам у бібліотеках, частину – в затишних кафе. Розпочали кіноперегляди з двох українських стрічок про людину, яка вирішила віддати себе задля порятунку інших. Та про Майдан як феномен, адже це не просто територія чи якась подія – це зміна свідомості й розкриття духу вольності українців. Серед стрічок буде чимало й іноземних робіт. Зауважу, щороку на конкурсний відбір цього міжнародного фестивалю подають свої роботи режисери, журналісти із 70 країн світу», - інформує Богдана Стельмах.
Та додає, що фестиваль триватиме на Волині до 11 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ас Показати IP 23 Листопада 2015 22:35
Потрібно 2000 000 біженців з сиріі приютити побудувати мечеті і дати соціальну допомогу 20 000 гривень кожен місяць треба бути людяними і віддати ім квартири в новобудовах і робочі місця на базарах а нашим полішукам хіба щось треба? І так проживуть нащо ім допомагати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus