USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Монахи, які поламали всі стереотипи

22 Січня 2015 08:29
Монахи Василіанського Інституту, що в Брюховичах на Львівщині, в середу ввечері відвідали Луцьк і показали виставу «Крізь сон». Свій твір вони поставили за мотивами повісті Чарльза Діккенса «Різдвяна історія».

Події у монашій постановці розвиваються таким же чином, що й в оригінальному творі Діккенса. Головний герой, скупердяй і скнара, мандрує у сні своїм минулим з «духами Різдва» – а в виставі ченців – із совістю та пам’яттю – і перероджується.

Втім, виставу чернечого театру мимоволі сприймаєш по-іншому, ніж гру звичайних акторів. Бо ж знаєш – перед тобою майбутні ченці. Хлопці з театру «В каптурах» – а саме так називається їхня трупа – зламали всі стереотипи. Мовляв, монахи замкнуті, небагатослівні, часто непривітні, бо ж постійно «у собі» та з Богом. Дурниці. Насправді і в житті вони можуть бути такими, як на сцені в постановці – веселими, товариськими, життєрадісними та привітними.

Треба було бачити, з яким же захватом лучани спостерігали за емоційними та «живими» сценами, а заодно слухали колядки – як музичне тло до постановки! У найбільшому захваті була малеча – спонтанні сплески в долоньки, сміх та захопливі вигуки.

Як кажуть самі виконавці, ця вистава – про фото, втрачене фото життя. В кожного ж в душі є спогади, які залишаться з ним назавжди. А ще є щось, що мучить. І від цього «чогось» варто позбавитися. А щоб всі побачили, як смішно та недолуго виглядає людина, яка щось приховує і яку щось «їсть» – монахи поставили цю виставу.

Зазначимо, що актори-ченці вже майже тиждень у мандрівці – показують свою виставу по всій Україні. З 15 січня, коли розпочали своє «турне», вони вже встигли побувати на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Харківщині, в Запоріжжі та Києві. Про Луцьк сказали, що він особливий, і що в них складається ледве не традиція заїжджати на Волинь – вона їм близька.

Нагадаємо, що минулого разу львівські монахи побували на Волині три роки тому. Тоді вони показали свою виставу «Різдво родини Куп’єлло» у Володимирі-Волинському.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 22 Січня 2015 08:51
СБУ має зайнятися монахами з монастиря біля Почаєва! Вони співають оди путіну і коли їздять додому, то агітують за нього цілі села. Це жах!!! Нащо нам такі на території України?!
Анонім до Анонім Показати IP 22 Січня 2015 09:47
СБУ повинна займатися тим що потрібно,а не провокувати і озлобляти люд... як робите , Ви , шановний чи то дідо чи то нелучанин з Локачинського району
Анонім Показати IP 22 Січня 2015 11:09
Це депутило Собуцький коментує своїм маразмом!
Любов Показати IP 22 Січня 2015 17:27
"...перед тобою майбутні ченці" - насправді учасники Василіанського монашого театру "В каптурах" є не майбутніми,а справжніми ченцями Чину Святого Василія Великого УГКЦ,студентами Василіанського інституту філософсько-богословських студій,що знаходиться в смт Брюховичі (поблизу міста Львів) і,дай Боже,стануть священикакми. "Життя — не театр, без антрактів і репетицій, але радість і трагізм переповнюють його щодня. Режисер Дмитро Бартков, разом з акторами-монахами, експериментують та роздумують над життям героїв, життям сім’ї, шукають у втраченій сучасності сліди Бога" - http://vifbs.in.ua/vasyliyanskyi-monashyi-teatr-v-kapturakh/. Дякую всім акторам-монахам,що завітали у наше місто із виставою,з колядками,зігрівши теплом своїх сердець,даруючи нам усім трішки більше ЛЮБОВІ...
Джулія Показати IP 23 Січня 2015 11:27
Я там була, мед-пиво пила... Ну не зовсім так-але величезне задоволення отримала :-)
my_gift Показати IP 23 Січня 2015 20:53
Любителів халявної культури був майже повний зал :-) Можу засвідчити, що прийшли вони недаремно.
Наталія Показати IP 24 Січня 2015 13:38
Була на виставі,отримала массу задоволення!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus