USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мистецтво та політика: «Весняний салон» у Луцьку

2 Травня 2014 18:11
Непрості події в Україні знайшли відображення на полотнах волинських художників, які долучилися до масштабної виставки «Весняний салон».

Виставку робіт волинських художників «Весняний салон» презентували 2 травня у Луцьку.

У рамках експозиції представлено 72 роботи 35 авторів. Можна було зауважити, що чимало митців у своїй творчості звернулися до теми нещодавніх подій на Майдані та проблеми окупації та сепаратизму.

Художниця Тетяна Мялковська зазначила, що, незважаючи на складну політичну ситуацію, кожен повинен робити свою роботу, художник повинен малювати, милуватися красою та передавати її іншим, незалежно від того, що у нього на душі.



Учасниця виставки художниця Олена Бурдаш розповіла, що її картини завжди йдуть в ногу з часом. З її слів, на неї вплинули останні події, які відбувалися в Україні,

«Є один космічний закон, який включає у себе декілька слів «будьте єдині». Це свідчить про те, що цей закон повинен виконуватися людьми. Якщо кожна особистість включає в себе дух, тіло і душу, вони повинні бути єдині, а єдиними можна бути лише тоді, коли є любов. Тому тема любові постійно є у моїх картинах. Звичайно, якщо у нас в Україні відбувається щось, воно фіксується в космосі. Тому я знову створила серію «Двоє», яка включає в себе єдність. Єдність повинна бути у всьому, це основний космічний закон – чи це територіальна неподільність, чи цілісність душі, тіла і духу, чи цілісність самої картини. Я думаю, основний закон зараз на часі. Я побачила, що у мене є можливість вирости духовно, знову перенасититись тією любов’ю, яка буде потім знову передаватися людям, ближнім, тим, кому це потрібно», - розповіла художниця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus