USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

На Ковельщині замість відремонтованої церкви – її фото

30 Червня 2016 20:56
Встановлення пам’ятної дошки – банера «Церква Святого Дмитра, 1567» відбулося у селі Гішин на Ковельщині, - про це повідомили у Ковельській районній раді.

Присутніми на встановленні дошки були голова районної ради Андрій Броїло, заступник голови районної ради Олександр Пасенковський, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук, Доротищенський сільський голова Ніна Лукашик.
Церква Святого Дмитра - найдавніша пам’ятка дерев’яної архітектури Волині XVI століття.

Перебудови XVIII-XIX століттях були незначними і не вплинули на загальний первісний вигляд церкви. Вона збудована без жодного цвяха, усі кріплення зроблені дерев’яними тиблями. За стилем відповідає традиційному поліському тридільному храму із дзвіницею над бабинцем із послідовним розташуванням із заходу на схід бабинця, нави та вівтаря (відповідно прямокутної, квадратної та шестикутної в плані форми). У радянський час церква не діяла, відновили богослужіння у 1998 році.

Оскільки ця святиня є пам’ятником архітектури національного значення, то її ремонтні роботи мають відбуватись за кошти державного бюджету. Районна рада неодноразово робила звернення до відповідних вищих державних інституцій стосовно виділення коштів на ремонт пам’ятки. Однак справа далі виготовлення відповідної проектної документації не зрушила з місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus