USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Полтавщині знайшли унікальне скіфське золото

29 Липня 2016 23:34
В результаті археологічних розкопок на Більському городищі, що в Котелевському районі Полтавcької області, знайшли скіфське золото.

Про це повідомив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко, - інформує УНН-Центр.

“Не минуло й декілька днів, як обласні депутати на сесії відновили реальну підтримку археології на Полтавщині, а „дух археології“ відразу віддячив! Поховання другої половини 7 століття до нашої ери і близько 30 золотих виробів, в скіфському звіриному стилі. На Лівобережній Україні такого ще не було!”, — розповів Ханко.

З його слів, археологи у кургані на некрополі Скоробір знайшли унікальне для лівобережжя України скіфське золото, загалом більше 30 золотих виробів.

Керівник археологічної експедиції Ірина Шрамко розповіла журналістам, що знайшли золоту бляшку із унікальним зображенням “лежачого козла”, давністю понад 2700 років. Також знайшли золоту підвіску та ювелірні прикраси з припаюванням.

Більшість курганів свого часу були розграбовані, тому ця знахідка є такою цінною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ac Показати IP 30 Липня 2016 11:48
Як могили розкопувати-то це археологія називається. А як у полі чи в лісі з мелалошукачем-то "чорні археологи" та мародери.
небайдужий до ac Показати IP 3 Серпня 2016 16:47
розкопка могил це не архіологія а т.з. гробокопательство.Зі слів покійного БПК

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus