USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині освятили новий костел

26 Серпня 2016 20:28
Римо-католицький костел Божої Матері та святого Йосифа освятили у Нововолинську.

Про це повідомляє Буг.

Сьогодні, 26, серпня відбулось освячення першого у Нововолинську римо-католицького храму, названого на честь Божої Матері та святого Йосифа.

Як зазначив монах чину кармеліток – отець Лешек Кошляга, костел будували 16 років. «У момент, коли не вистачало 50 тисяч гривень, аби завершити дах, з`явився анонімний спонсор, який пожертвував необхідні кошти. Як виявили згодом, ця людина сповідувала православну віру. І це Боже чудо», – зауважив монах.

Обряд освячення храму здійснював ординарій Луцької єпархії Віталій Скомаровський.

На освяченні костелу були присутні делегати з Володимир-Волинського, Луцька і Польщі, духівництво, представники влади та віряни.

Як зауважила сестра Філомена, яка прибула з Луцька, римо-католицький костел у Нововолинську розширює кругозір місцевих жителів та є своєрідною сходинкою, яка наближує людей до Бога.

Під час освячення костелу був присутній і декан Нововолинського деканату, настоятель Свято-Духівського собору – отець Стефан Фульмес. Він зазначив, що Нововолинськ прикрашає все більше святинь, а це означає, що кількість молитов за мир в Україні зросте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луц Показати IP 27 Серпня 2016 02:00
Шо нібудь, приходь те бити лоба тепер!!!
Андрій Показати IP 27 Серпня 2016 07:57
Виглядає сучасно і файно. От тільки фасад толком доробити залишається - були б гроші
до луц Показати IP 28 Серпня 2016 10:27
ти повний раг*ль? чи безграмотний дов**нь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus