USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нагородили найкращих луцьких читців

21 Квітня 2015 09:32
Фінал VIII декламаторського конкурсу української поезії і прози відбувся 19 квітня у Палаці культури міста Луцька.

Професійні судді оцінювали майстерність українських і польських конкурсантів.

Тарас Прохасько - український письменник, перекладач і журналіст. Днем раніше презентував свою книгу "В газетах того не напишуть".

Двоє суддів проводили цікаві тренінги, а саме: Барбара Прокопович - польська акторка театру й телебачення та Гражина Матишкевич - полоністка, педагог культури мови.

Ведучий конкурсу, Матеуш Новак, під час урочистого відкриття конкурсу (17.04) презентував монодраму "Спереду і ззаду".

Ці зустрічі поєднують у собі ДВІ культури України та Польщі. Поляки читали поезію та прозу Тараса Шевченка, Лесі Українки, Сергія Жадана та Оксани Забужко.

Натомість українські конкурсанти мали нагоду познайомитись із творчістю польських майстрів слова.

Переможцем конкурсу став читець будинку культури мікрорайону Вересневе Влад Мельник, (12 років). Влад здобув першість та отримав нагороду 700 злотих, а також 50 євро від консульства. В сумі - близько 6 тисяч гривень.

До слова, серед призерів конкурсу – ще одна читачка будинку культури мікрорайону Вересневе: Юлія Борзун (16 років), лауреат VI декламаторського конкурсу, посіла цього року ІV місце. Нагорода - 200 злотих та 25 євро.

ІІ місце посіла Ольга Венгерець з Рівного - представниця Культурно-освітнього центру національних меншин при Рівненській гуманітарній гімназії.

Михайло Бараков, який представляв Волинське державне училище культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, зайняв ІІІ місце.

Організатори висловлюють подяку художньому керівнику Оксані Василівні Крамар за її високу майстерність і професіоналізм.

Запрошуємо всіх охочих брати участь наступного року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus