USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Нічний «Бандерштат»: перегляд фільму про «кіборгів»

2 Серпня 2015 13:38
Документальний кінофільм про захисників Донецького аеропорту презентували режисер Іван Ясній та бійці ДУКу.

Перегляд фільму «Добровольці Божої чоти» відбувся у рамках нічного кіноперегляду на фестивалі українського духу «Бандерштат» у ніч з 1 на 2 серпня. Попри пізню годину, десятки гостей фестивалю прийшли, або переглянути фільм про новітніх Героїв.

Режисер Іван Ясній розповів, що ще під час подій на Майдані зрозумів, що люди починають діяти, долучатися до волонтерства, та вирішив, що найкраще, що може робити – це знімати фільми. Так виник перший кліп на пісню «Серед тіней» у виконанні гурту «Кому вниz», який продемонстрували бандерштатівцям перед початком кіноперегляду.

Над фільмом «Добровольці Божої чоти» розпочали роботу понад рік тому, презентували його наприкінці січня цього року, відтоді стрічку демонстрували не лише в Україні, а й країнах Європи, Австралії, Новій Зеландії. Фільм перекладений сімома мовами і вже встиг отримати приз глядацьких симпатій кінофестивалю у Гданську. Фільм, зі слів режисера, не стільки про Добровольчий український корпус, скільки про людей, які зголосилися воювати, про славнозвісний Донецький аеропорт, що став символом української звитяги, українського героїзму.

Кіноперегляд відвідали бійці ДУКу, частину з яких можна побачити у фільмі. Боєць на псевдо Барс розповів, що у фільмі кожен з бійців виконував свою роботу, також участь у зображених бойових діях брали спецпризначенці та підрозділи ЗСУ. У фільмі можна побачити, як ці вояки воювали пліч-о-пліч з добровольцями, правильно виконуючи бойові завдання. З його слів, завдяки таким режисерам, як Іван Ясній, українці можуть побачити, як добровольці беруть до рук зброю та відповідальність за українську державу на себе.

Безпосередньо перед початком фільму присутніх закликали вшанувати пам'ять загиблих дійових осіб документальної стрічки хвилиною мовчання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus