USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пішов з життя музикант Джо Кокер

22 Грудня 2014 21:45
На 70-у році життя помер всесвітньовідомий музикант Джо Кокер. Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Sоny Pictures.

Музикант пішов із життя у Колорадо, де жив останнім часом.

Як сказано у офіційній заяві, у Джо Кокера був рак легенів.

(одна за найвідоміших пісень музиканта: Up Where We Belong)



В день смерті співака Джо Кокера ТСН.ua згадав віхи життя легендарного музиканта.

Його візитною карткою був низький хрипкий баритон. Кокер вважався одним з найбільш вокально сильних виконавців останнього півстоліття - у 2008 році журнал Rolling Stone включив його в свій список "100 найвидатніших співаків в історії".

Свою кар'єру співака Кокер почав у невеликих пабах, виступаючи під псевдонімом Vance Arnold у складі групи "The Avengers". У 1966 році, Джо Кокер разом з Крісом Стейнтоном створили групу "Grease Band" і часто виступали в Шеффілді, а також гастролювали по півночі Англії, граючи афроамериканський ритм-н-блюз і соул.

У 1968 році записав власну версію бітлівської "With a Little Help from My Friends", яка в листопаді досягла вершини національного хіт-параду продажів. Навесні 1969 року, "Grease Band" вирушили у свій перший тур по США. Альбом "With a Little Help from My Friends" був випущений незабаром після прибуття в Америку, і посів 35-е місце в американських чартах. У серпні 1969 року його виступ став одним з "цвяхів" фестивалю у Вудстоку.

В наступному році співак гастролював по Америці. За 56 днів, разом зі своєю свитою, що складається з більше сорока чоловік, Кокер об'їздив 48 міст і дав 52 концерту. У 70-ті роки Кокер мав проблеми з репертуаром, у якому переважали переспіви пісень інших виконавців. Крім того, він пристрастився до наркотиків і алкоголю, регулярно з'являючись на сцені в стані легкого сп'яніння.

Унаслідок зловживання алкоголем його колись потужний голос перетворився у гранично хрипкий баритон. Це не завадило йому в 1982 р. в дуеті з Дженніфер Уорнс підкорити американські чарти з повільною баладою "Up Where We Belong", за якою послідували інші пісні в аналогічному стилі. Пісня "Up Where We Belong" прозвучала у фільмі "Офіцер і джентльмен", і була номінована на премію "Оскар".

В останні роки співак багато хворів. У вересні 2014 року Біллі Джоел зі сцени повідомив, що стан здоров'я Кокера незадовільний. Помер легендарний співак 22 грудня 2014 року від раку легенів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
капец Показати IP 22 Грудня 2014 22:12
ДУЖЕ ДУЖЕ ШКОДА КЛАСНИЙ БУВ ВИКОНАВЕЦЬ.....
Укроп Показати IP 22 Грудня 2014 22:37
Він назавжди залишиться символом багатьох поколінь. Царство йому небесне і вічний спокій. Прекрасний музикант пішов, дуже шкода...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus