USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Поляки та українці відгуляли «Дні добросусідства». ФОТОРЕПОРТАЖ

22 Серпня 2010 16:35
На прикордонній території понад узбережжям річки Буг поряд з населеними пунктами Кречів Іваничівського району та Крилів Люблінського воєводства 21 серпня вдруге відбулись «Європейські дні добросусідства» – фестиваль «Кордон 835».

Українсько-польське дійство зібрало не тільки мешканців з навколишніх сіл, а й чиновників, дипломатів, журналістів, духовенство, музикантів, творчу молодь, активістів громадських організацій.

Цьогоріч найважливіші офіційні заходи проходили здебільшого на польській стороні – власне відкриття заходу, форум транскордонної співпраці, вручення престижної премії польсько-українського єднання.













На українській території відбулась лише екуменічна молитва за участю волинського і люблінського духовенства та театральний міні-фестиваль «Без кордонів».















По обидві сторони кордону протягом дня відбувались спортивні змагання, тривала ярмарка народних промислів, виступи фольклорних колективів.















Опісля закінчення офіційних заходів запрошені музиканти відіграли концерти. На українській сцені виступив гурт «Тартак, а на польській зазвучали «Mead Heads XL» та «Sidney Polak».










Член оргкомітету Олена Яремко розповіла, що державних коштів на проведення «добросусідського дійства» залучити не вдалось, тому захід відбувався за кошт Європрограми Міжнародного фонду «Відродження».





«На початку жовтня ми плануємо оголосити конкурс на проведення наступних Днів добросусідства, на які можуть зголоситись будь-які прикордонні території. Але нашою мрією є проведення заходу на нейтральній території, на яку кожен зможе зайти, не зважаючи чи є у нього паспорт і віза, особливо громадяни України», – зазначила Яремко.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Вано Показати IP 22 Серпня 2010 19:44
Людей перед сценою було чоловік 300. І для кого такі гроші викидати? Напевне якусь копійку і з обласного бюджету кинули?
Катерина Лук'янчук до Вано Показати IP 24 Серпня 2010 18:45
Скажемо далеко не 300... хоча, буває в людей з математикою проблеми) Можете пересвідчитись самі: http://www.youtube.com/watch?v=oeU-_TEz0QY&feature=player_embedded
Батя Показати IP 23 Серпня 2010 01:41
все гарно,а де спортивні змагання? там справжні козаки були.
Малюк Показати IP 23 Серпня 2010 09:21
2Вано: влада ВЗАГАЛІ не виділяла кошти на цей захід.
Катерина Лук'янчук Показати IP 23 Серпня 2010 09:51
Влада не виділила жодної копійки на проведення заходу. Усе фінансувалось за рахунок виграного конкурсу від міжнародного фонду "Відродження".
ееее Показати IP 23 Серпня 2010 10:28
велика подяка фонду., шелепу і іншим організаторам і волонтерам. ганьба обласній владі. стоеву впадло було приїхати-ну і флаг йому в руки.
відвідувач Показати IP 23 Серпня 2010 12:43
особливо запамяталався добросусідський підхід, Полякам до нас можна , а ми за візою повинні бігти , яку без запрошення навіть за гроші не дають
ееее Показати IP 23 Серпня 2010 13:58
багато гостей і учасників фесту мали можливість прогулятися, оскільки живуть в 30 км зоні. крім того близько 150 чоловік орг комітету, преси, гостей отримали перепустки і могли цілий день перетинати кордон навіть без закорд паспорта. це унікальний захід який обовязково треба розвивати і можливо наступного року всі бажаючі зможуть на один день перетнути кордон
Гість фесту Показати IP 23 Серпня 2010 15:08
"150 чоловік орг комітету, преси, гостей отримали перепустки і могли цілий день перетинати кордон навіть без закорд паспорта" - оце вже не правда. Навіть ті, хто мав такі перепустки мусили показувати закордонний паспорт. Принаймні на українській стороні точно.
ееее до Гість фесту Показати IP 23 Серпня 2010 16:01
щоб казати що це не правда треба знати правду.я особисто і деякі інші перетинали кордон по перепусці і укр паспорту. якщо хочется з кимось по сперечатись -ідіть на базар
Mirna Показати IP 23 Серпня 2010 15:47
люди, ви смішні! це ж кордон! мати перепустку і жалітись?! :) от, українці! і так не вгодиш!
А ось і фотки з кордону Показати IP 23 Серпня 2010 20:09
http://mykhailovphotography.blogspot.com/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus