USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Свято фотографії від газети «День» - у Луцьку

27 Березня 2015 18:50
Лучан запрошують на урочисте відкриття Фотовиставки «День-2014» та зустріч з головним редактором «Дня» Ларисою Івшиною в рамках заходів «Дні «Дня» в Луцьку».

Заходи відбудуться 3 квітня у приміщенні Бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за адресою вул. Винниченка, 30, - повідомляють організатори.

12-00 – відкриття Фотовиставки «День-2014»;

13-30 – зустріч головного редактора «Дня» Лариси Івшиної з культурною та освітянською громадськістю Волині.

У рамках зустрічі відбудеться презентація книжкових новинок «Україна Incognita ТОП-25», видані трьома мовами, які стали продовженням серії «Бібліотека газети «День».

Виставка триватиме з 3 до 19 квітня 2015 року.

Вхід вільний, з 10-00 до 19-00, окрім неділі.

«Дні «Дня» в Луцьку» відбудуться на запрошення Східноєвропейського національного університету ім. Л. Українки та його ректора Ігоря Коцана. Партнерську підтримку заходів традиційно надає Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», зокрема, його засновник, Ігор Палиця, та Луцька міська рада.

Експозиція вміщує орієнтовно 150 світлин з-поміж переможців XVI Міжнародного Фотоконкурсу газети «День».

Вони обрані з понад 2 тисячі фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями в номінаціях «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей» та в окремій номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».

Як завжди, виставки «Дня» - це фотолітопис того, як і чим жила Україна минулий рік. А він став для всіх нас «концентратом викликів та випробувань».

Символом Фотовиставки 2014 року обрали ТЕРЕН, з його сизо-синіми ягодами на колючих гілках… Це – і «тернистий шлях», яким сьогодні всі ми йдемо, прориваємося з кров’ю, це також і захист, адже у багатьох країнах цю рослину наділяють саме таким смислом: «колюча огорожа» захищає від непроханих гостей і… від злих сил.

В українській міфології є повір’я: якщо вколоти терновою колючкою когось із нечисті, то зло втрачає свою силу… Загалом, терен – це вміння захищати себе і своїх близьких. Про це вам скаже будь-який орнітолог: птахи люблять вити гнізда у його колючих гілках, бо там вони – у безпеці. Туди не дістанеться жодний хижак… Хіба це не про нас? Не про захист рідної землі на сході країни?.. Деякою мірою наш Фотоконкурс – це теж захист. Від викривленої картини світу, - повідомляють організатори.

Всі ці прагнення та емоції українців змогли зафіксувати на своїх світлинах учасники конкурсу.

Звичайно, значна частина світлин присвячена головним подіям минулого року – Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі – люди, які творять історію сьогодні. Втім, попри складні події, ми вирішили не відмовлятися від фото, що надихають та несуть оптимізм. Без такого «щеплення оптимізмом» у нинішній ситуації ніяк не обійтися.

Фотоконкурс «Дня», який проводиться щорічно з 1999-го року, - це найбільш масштабний соціальний проект газети, що поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання (Бібліотекою «Україна Incognita», Літньою школою журналістики «Дня», премією ім. Джеймса Мейса «За громадянську позицію» та ін.) став вже її візитівкою.



Традиційно усі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування оголосять володаря титулу глядацьких симпатій від Луцька.

Світлини, що особливо сподобаються, можна буде придбати в редакції «Дня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Інна Показати IP 28 Березня 2015 10:03
Неодноразово відвідувала виставки г."День"-дуууже сподобалося!Цікава,оригінальна,професійна.Усім рекомендую)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus