USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ТОП-5 книг, які читають лучани

23 Червня 2010 08:08
Працівники книгарень Луцька переконують: сьогодні люди читають так само, як і колись. Принаймні купують книги охоче. Хоч смаки і змінилися. Зараз великий попит – на книги жанру фантастики та фентезі. Популярні також сучасні детективи, на кшталт книг Олександри Марініної. Хоч не забувають і про класиків, таких як Агата Крісті. Діти продовжують фанатіти від «Гаррі Поттера», серії книг «S.T.A.L.K.E.R.». Серед українських авторів популярні Сергій Жадан, Оксана Забужко, Ірен Роздобудько, Юрій Андрухович, останнім часом часто запитують Люко Дашвара.

«ВН» зробили спробу проаналізувати літературні смаки лучан та пропонує власний рейтинг книг, які зараз користуються найбільшою популярністю у книжкових магазинах обласного центру. Рейтинг складений на основі опитувань працівників луцьких книгарень.

1. «Сутінки», Стефані Маєр (2005)
Роман американської письменниці розповідає про кохання вампіра та звичайної дівчини. Книга є першою частиною чотирьохтомної «Сутінкової саги». Її продовжують сиквели «Молодий місяць», «Затемнення» та «Світанок».

На сьогодні сага розійшлася у світі накладом 100 мільйонів і була перекладена 47-ма мовами світу, в тому числі українською. Переклад «Сутінкової саги» українською мовою здійснило видавництво «Країна Мрій».
Після успіху книги зняли однойменний фільм, прем’єра якого відбулася 21 листопада 2008 року.
Орієнтовна ціна книги - 70 гривень.

2. «Чорний ворон», Василь Шкляр (2009)
Письменник, якого називають «батьком українського бестселера» вважає «Чорний ворон» книгою свого життя. Автор стверджує, що в романі все взято з документів, навіть еротичні сцени. Писався роман протягом 13 років.

Книга відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок історії – боротьбу українців проти окупаційної радянської влади у 1920-х роках. Дія відбувається в урочищі Холодний Яр на Черкащині. Найзапекліші повстанці – залишенці – навіть після встановлення диктатури чужинців і за відсутності надії на визволення продовжували боротьбу. Саме такими відчайдушними сміливцями й були повстанці загону отамана Чорного Ворона.
Орієнтовна ціна книги - 33 гривні.

3. «Імперія ангелів», Бернард Вербер (2000)
«Імперія ангелів» – науково-фантастичний роман француза Бернарда Вербера, друга книга в серії «Танатонавти». Опублікований в 2000 році. Ця книга була удостоєна премії Жюля Верна.

Своєю популярністю, як стверджують критики, книга завдячує описаній в ній концепції раю. За версією автора, пекла не існує, і кожна душа може зробити багато спроб стати кращою. Відразу ж, як тільки їй це вдається, вона виходить на новий рівень розвитку, після чого цикл повторюється. Жодних покарань, «понижень на посаді», вигнань з раю – суцільний спокій і благополуччя.
Орієнтовна ціна книги - 40 гривень

4. «Самотність в мережі», Януш Леон Вишневський (2001)
Книга польського автора є дебютною, проте найбільш вдалою за всю його літературну кар’єру. Роман три роки не виходив із списків бестселерів, витримав безліч перевидань, у тому числі з доповненнями за результатами дискусії з читачами на інтернет-форумах. Книга була екранізована в Польщі у 2006 році. В екранізації одну з епізодичних ролей зіграв сам Вишневський.

«Самотність в мережі» – історія віртуального кохання, що стало реальністю. Вона живе в Польщі, він – у Німеччині. Як це часто трапляється в сучасному житті, вони випадково знайомляться в глобальній мережі. Чоловік і жінка починають спілкуватися через інтернет, і чим більше вони розмовляють, тим більше зближуються і тим більше подобаються один одному. Врешті-решт, люди вирішують зустрітися в реальному житті. Але все йде зовсім не так, як повинно було б...

Орієнтовна ціна книги - 40 гривень

5. «Втрачений символ», Ден Браун (2009)
Остання книга Дена Брауна. Дія розгортається у Вашингтоні, після подій, зображених у «Коді да Вінчі». Сюжет роману, як це характерно для Брауна, динамічний та захоплюючий. Йдеться про масонство.

Роман видано більше ніж 6-мільйонним тиражем англійською мовою, з них більше півтора мільйона екземплярів були куплені в перший же день. Екранізацію нового роману можна буде побачити у 2012 році. Українською мовою роман вийшов у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля», переклад здійснив Володимир Горбатько.
Орієнтовна ціна - 50 гривень.


Довідково:


ТОП-5 складений на основі опитувань працівників луцьких книгарень «Знання», «Освіта», «Планета», «Ваша книга», «Ліра» (Книжковий пассаж), «ЧитайКраїна» та книжкового магазину в ЦУМі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
oksana Показати IP 23 Червня 2010 08:42
а звідки ця стастистика і дані?
Olla Показати IP 24 Червня 2010 00:52
Люко Дашвар- жінка:)
Sasha Показати IP 24 Червня 2010 23:01
Читаю Вишневського в оригіналі, реально кльово! Переклад зовсім не те, але все одно варто прочитати. Воно реально пре!!
ФанаТ українСької прОзи Показати IP 29 Жовтня 2010 14:48
Фу!!!А що тут сутінки роблять??? Хочу прочитати "Самотність в мережі" укр. мовою...ду в інеті можна найти???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus