USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Галереї мистецтв – дебют молодого художника

29 Липня 2015 11:26
Незважаючи на неспокійне спекотне літо, час канікул та відпусток, Галерея мистецтв ВОНСХУ живе активним виставковим життям. У великому залі галереї експонуються роботи виставки «Молода Волинь 2015», а в малому залі – теж нове знайомство з молодим луцьким художником Володимиром Іваницьким, з відомої творчої родини Іваницьких, якого представив голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук. Про це повідомляють організатори заходу.

Володимир нещодавно закінчив Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки за спеціальністю «Образотворче мистецтво» і вирішив присвятити себе натхненній праці художника. У своїй першій персональній експозиції на загал поціновувачів мистецтва він презентував роботи останніх років, які відображають його коло інтересів, переживань, небайдужих серцю тем. Саме тому молодий митець свідомо не визначав словесними дефініціями ні загальну тему серії робіт, ні навіть окремі свої твори, надаючи глядачам повну свободу сприйняття, обмірковування, фантазії, асоціацій, інтуїції.

Стиль абстракції, в якому Володимир уже виробив власний почерк, сприяє активному спогляданню та спонукає глядачів до такого естетичного досвіду. Спекотна Венеція, залита сонячним промінням, човен у кам’яному руслі, арки будинків – ось такий міський пейзаж, який за відчуттями асоціативно перекликається з нашим волинським літом, з сьогоднішнім днем.

«Місто наступає» – саме така назва спонтанно зринула у розмові з художником під час обговорення з глядачами іншої картини. Але тут – інший настрій та кольори. Ніби бензинова пляма, яка розтікається по калюжі, місто розповзається брудними патьоками, забираючи природні барви річок, лісу, позбавляючи їх повітря, свіжості, легкості. Вибух наднової зірки - космічна катастрофа, яка водночас нищить та народжує. Одна з теорій походження Сонячної системи виявилася цікавою молодому митцеві у плані передачі згустку надпотужної енергії фарбами, «вибуховою» кольоровою палітрою у традиційному композиційному вирішенні.

Події на Майдані, завуальована під антитерористичну операцію кровопролитна війна на Сході України, соціальні біди нації, яка спинається на ноги, бореться, стікає кров’ю, але продовжує протистояти неправді та беззаконню, відображені промовистими та яскравими роботами Володимира, який не міг залишитися осторонь таких знакових у долі країни подій.

Обстріл міст на Донбасі митець зобразив з висоти польоту військового безпілотника, який фіксує обриси будинків міських житлових кварталів, що втрачають прямі лінії, зруйновані постійними обстрілами ворожих «Градів». Яскраві криваві плями – це місця, де під обстріли попали люди, стекли кров’ю, загинули. Одну з своїх робіт художник назвав «Перемир’я», викриваючи паперові домовленості з брехливим підступним ворогом, який продовжує поливати нашу землю смертю, не зважаючи на озвучені обіцянки і запевнення. Митець використовує контрастні кольори – фіолетовий, зелений, оранжевий, поєднавши їх на одному полотні, де сприймаються як викривальні сигнали та свідчення обману.

Володимир Іваницький та його твори чекають на свого глядача – вдумливого, допитливого, ерудованого, спраглого до нових вражень. Адже твори мистецтва тільки тоді виправдовують своє існування, коли є об’єктом споглядання, роздумів, аналізу закладених у них переживань митця. Віднайдені у них співзвуччя з емоціями глядачів і є їхнім головним призначенням, як і мистецтва в цілому. Відчуйте і ви. Виставка працюватиме до середини серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 50
Лукас Показати IP 29 Липня 2015 11:33
а,то син продюсера з голівуду,дуже голівудські картини!
Думка до Лукас Показати IP 29 Липня 2015 13:35
Не дай Боже вдатися "інтелектом" до "зіркового" татка...
не здивована до Думка Показати IP 30 Липня 2015 10:12
а хто тато?
здивована до не здивована Показати IP 30 Липня 2015 11:11
яка різниця, хто тато???? на картини дивіться!!!!
не здивована до здивована Показати IP 30 Липня 2015 11:42
та мені різниці то нема, просто хто в нас такий зірковий тато, на якого всі стрілки переводять
не здивована до не здивована Показати IP 30 Липня 2015 15:10
цікаво, і хто ж тато? Ви напевно, щось плутаєте
Анонім Показати IP 29 Липня 2015 11:36
Тверезим цього малярства не зрозуміти...
психолог до Анонім Показати IP 29 Липня 2015 12:27
Менше пий самогонки "європеєць"
жлоб Показати IP 29 Липня 2015 11:42
Більше тексту, ніж малярства. Я теж так можу. Тільки фарб шкода. А можна я просто розкажу, що я бачу і хочу намалювати. Щоб дурно не витрачатись.
чітатєльніца до жлоб Показати IP 29 Липня 2015 12:36
Де можна почитати Ваші твори? Де конкретно витрачаєтесь?
жлоб до чітатєльніца Показати IP 29 Липня 2015 13:58
У будь-якій бібліотеці. Крім сільської, звичайно.
пісатєльніца до жлоб Показати IP 29 Липня 2015 15:26
калоші в гардеробі стережете?
Марина до чітатєльніца Показати IP 29 Липня 2015 22:04
Чітатєльніца,круто Ви відповіли жлобу)єх-порадували))посміялась))))
Художник Показати IP 29 Липня 2015 13:38
В коментах весь інтелект волинських шанувальників мистецтва ....Хоча , сподіваюсь, молодий людяніший за батюсю. Той просто хам!
не здивована до Художник Показати IP 30 Липня 2015 10:13
та скажіть, що тато його такий хамло? Хто він?
Кекс Показати IP 29 Липня 2015 13:46
коментар було видалено
writer Показати IP 29 Липня 2015 14:18
Вітаю Володимира з першою персональною виставкою. Натхнення та визнання!
Не з того суспільств Показати IP 29 Липня 2015 14:36
Люди Добрі, а чому ви такі злі? Чому стільки негативу? Чому не сказати щось хороше? Звичайно хлопцю ще потрібно працювати і працювати, життя по- переду, щось зробив, якась ідея прослідковується - є задум і стиль, що дуже тішить. Шкода що поліськи смаки не зрозуміли цього
Аліна Показати IP 29 Липня 2015 14:47
Цікаві картини, з подвійним значенням.
Анонім Показати IP 29 Липня 2015 14:56
А мені дуже подобається,як написана стаття. Дуже шкода,що не написали хто автор статті. Можна було б ще не один раз звернутись до нього за допомогою.
автор до Анонім Показати IP 29 Липня 2015 15:55
дякую)))) знайдете мене в Галереї мистецтв та на сайті галереї у розділі "Художники". Там є мої інформаційні статті за матеріалами польських та американських сайтів. Власне, цей репортаж є також моїм дебютом теж))) Дивіться, читайте, насолоджуйтесь.
Марина Показати IP 29 Липня 2015 19:04
Згідна-стаття шикарна!!! я тепер знаю кого я буду просити висвітлити в ЗМІ мою майбутню виставку! =)Браво і художнику і автору тексту!
Anet Показати IP 29 Липня 2015 21:35
Дуже гарні роботи, у хлопця велике майбутнє, талант за гроші не купиш!
волинянин Показати IP 29 Липня 2015 23:13
Адмін, не треба боятися авторів статей, їм не стидно ставити своє прізвище це вони відповідають за це а не ви. Це не заказні статті майбутніх депутатів це ваше лице сайту.
Віктор Показати IP 29 Липня 2015 23:46
Яке чудове абстрактне мистецтво ! Інститут Л.Українки пачками випускає образотворців та абстракціоналістів , а ті ваяють картини серіями. І додумуйте потім , що маляр мав на увазі ,де образи в цього образотворця . А може він над нами насміхається ...? Куди там Пікассо з його деталізацією «Дівчина на шарі», «Жебраки», «Любительниця абсенту».Та навіть простий чорний бик з своїми роздутими ніздрями, злохмаченою шерстю - дивишся і відчуваєш який він злий, навіть який від нього запах ... А іноді одним подихом пера, тушшю, без деталей, без тіней, без виразів обличч, та пробирає не дає відійти заставляє думати" (Думки про Пікассо з статті про великого художника ).Людина тридцять років вчилася І прийшла до такої абстракції - просто зрозуміло і не треба красивих слів та рецензій ! Повезло молодому образотворцю з професійно зробленою рецензією , фантазією , та баченням творчості молодого маляра .
віктор до психолог Показати IP 30 Липня 2015 00:05
Самогонку нехай пє - може писати буде як Вангог все може бути !
Макар телятник Показати IP 30 Липня 2015 01:11
Ну просто прекрасні картини відчувається рука художника ,професіоналізм , високий стиль, високий ступінь деталізації , почуття просто переповняють, діждались , нарешті мистецтво прийшло і до нас. А що хотіти , ми всі суцільній правді живем ! Тепер не гляну на Айвазовського , Шишкіна , Репіна , Ван Гога, Сезана ... буду чекати нових творів В.Іваницького.
Макар телятник для " Показати IP 30 Липня 2015 01:30
Дійсно "ПОЛІССЬКІ СМАКИ" не зрозуміли: темний народ . Виставку треба було в ЛуврІ організувати ! Мож там би оцінили ?
До речі до Макар телятник для " Показати IP 30 Липня 2015 11:31
наші волинські художники представляли Україну на Венеціанському бієналє, є постійними учасниками експозицій у Франції, Німеччині, Бельгії... Наш містечковий менталітет інколи не здатний оцінити таланти, які живуть зараз поряд з нами. З Інтернетом у нашому житті не можна списати власну необізнаність на брак інформації. іронізують ті, хто не в курсі?
Мая Показати IP 30 Липня 2015 01:38
Особливо сподобалсь картина - де овечка на фоні неба - дуже зворушена ! Щось в цьому трагічне ...
Макар телятник Показати IP 30 Липня 2015 01:54
Надивився мистецтва, зворушений - тепер піду туди де ще не пас буду малювати
Маняша Показати IP 30 Липня 2015 08:55
Оце докотились....не картини а мазянина сумашедшого..я б такого маляра і до покраски стін недопустила ..заплювали б усі родичі і сосіди такий ремонт...після побаченого, звичайні дитячі малюночки можно визнати світовими шедеврами мистецтва.
Маняша Показати IP 30 Липня 2015 09:04
Краще б білочок намалював..бухнув зайвого тай збодуна привидівся шедевр...зрозуміли би усі..а так баран і барана ляпає...а овечки на замовлення блеють ой яка краса..
естету Маняші до Маняша Показати IP 30 Липня 2015 11:26
"Адже твори мистецтва тільки тоді виправдовують своє існування, коли є об’єктом споглядання, роздумів, аналізу закладених у них переживань митця. Віднайдені у них співзвуччя з емоціями глядачів і є їхнім головним призначенням, як і мистецтва в цілому." У вас співзвуччя з бєлочкою?)))
не здивована Показати IP 30 Липня 2015 10:11
Люди, а Ви і справді злі якісь! Ну не подобається це Вам, ну то не дивіться і не обсирайте! В кожного свої смаки! Я була на виставці, і повірте, на картини варто подивитись! Звісно, Вам зручніше сидіти в неті і писати тут погані коменти, ніж підняти свою дупу і піти подивитись в реальності на роботи! І ще одне маленьке запитання, а хто в Володимира тато? А то я щось не можу зрозуміти?
психіатр Показати IP 30 Липня 2015 10:19
Інтелект волинського інтелекту молоді зашкалює і нічим не відрізняється від донбаського і челябінського. Зарано Україна зібралася в Європу і цивілізований світ. І не дивно коли зранку пють чай за одним столом дід бувший комуняка, батько злодюга і внуки бамбулятори з волинського університету.
Поліглот до психіатр Показати IP 30 Липня 2015 15:07
от хто комуніст, відразу видно, риторика видає....зарано в Європу, зарано в цивілізований світ....прокинтеся, не набридло в г...жити? а родину знаю, ніхто з них не був комуністом, тим більше злодієм. І перш ніж ображати когось оберніться і гляньте на себе...дочого тут родина???стаття про мистецтво, а пишете про "помідори".А автору робіт, натхнення і не зупинятись!!!!
Макар телятник ... Показати IP 30 Липня 2015 18:09
Так тяжку дорогу в мистецтві вибрав Володя ! Це ж скільки краски тра купить, там ляпнув там розтер, попросив професійного критика гарно написати рецензію - от тобі готове високе мистецтво,от тобі абстракції , от тобі митець чи весь якийсь п..ць . А уявіть якщо усі такими стануть ! Куди тепер тупим портретистам,пейзажистам, маріаністам . Все життя вчились у старших, і в кращих, краски розтирали, сиділи дурні над однією картиною роками , а потім щось не сподобалось - палили , переписували по новій і тд. Не знали убогі що є Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки де специ з образотворчого мистецтва, за якийсь місять вже галереї "вимальовують" навіть мабуть без пензлів . А про картину баран в повітрі , асоціації викликає самі догадайтесь які . Ну а якщо щось може маляр Володя - нехай виставить якийсь свій портрет, чи пейзаж тоді побачим який він митець !
Невже? до Макар телятник ... Показати IP 30 Липня 2015 20:50
Ви вважаєте, в мистецтві є лише такі 2 шляхи? До речі, при сучасному розвитку фотографії, потреба у реалістичному живописі якось зменшується, Вам не здається?
Марія Петрівна Показати IP 30 Липня 2015 19:38
Кажете не подобається - не дивіться ! Вже маємо пропхнутих політиків, суддів , прокурорів, пись...менників, що підручники писали , тепер пропхнемо худо...жників, що дітей наших образотворчому мистецтву навчати будуть. Отак живемо і жити будемо !
XXI до Марія Петрівна Показати IP 30 Липня 2015 23:37
прикольно)) європа, ххі століття ніби... а ми тут з абстракціонізмом боремося)))
Людмила Бойчук Показати IP 30 Липня 2015 22:12
Як психолог, що до коментарiв. Людина нападає ,коли захищається. Захист- це дiя ,на яку штовхає страх. Страх -це емоцiя , яку викликає небеспека. Можливо ,щось не зрозумiле викликає в людей фантазiю ,що це є небеспечним для її свiтогляду. Як художник. Вiтаю Володимира, бажаю наснаги та нових вражень для творчого натхнення. Дякую Марiї Пилипчук за гарний та професiйний текст, який вона також писала i до моєї виставки "Нiч у кольорi" . Всім бажаю божого благословіння та чистих думок.
Посторонній Показати IP 31 Липня 2015 01:30
А виставку картин Юрія Гуменного оглядали ? (була якось в Луцьку) оце талантище , людина дісталась вершин реалістичності і пише прекрасні абстракції ,так що з абстракціонізмом ніхто не бореться, а борються з бездарністю добре прикритою стилем ,(це загально і нікого конкретно не стосується) . От Гуменному я вірю , картини самі про себе говорять, портрети з характером, прожитими і пережитими стражданнями. Сам би з задоволенням придбав і повісив би на видному місці. А ви Людмила Бойчук, як психолог вчилися б в кращих, ато дійсно страх викликає ваше обоюдоабстрактне самолюбування . Люди їх бачиш не можуть зрозуміти - можуть! трошки приземляйтесь і учіться. Марії Пилипчук звурніть увагу на справжніх талантів, та на талановитих художників, які не в силах робити виставки - таких багато і їх ніхто не продвигає ви ж знаєте мабуть. Хотілося б, щоб до хорошого полотна та приложилось витончене слово ! Прошу пробачення , якщо когось образив !
Людмила Бойчук Показати IP 31 Липня 2015 09:34
Мене, шановний Постороннiй, не образили, можливо, тiльки моi'х вчителiв, що отримували освiту в СПбИГ, та iконописця ; шкода, що нi про що ображають людей за i'xню самовiддану працю.
Людмила Бойчук Показати IP 31 Липня 2015 09:56
Мене ні, можливо,тільки моїх вчителів. Шкода , що ображають людей , які наполегливо працюють. Та , мабудь, не варто звертати увагу на тих , хто ставить під сумнів діяльність організаторів Волинської спілки художників.
посторонньому Показати IP 31 Липня 2015 10:55
"звурніть увагу на справжніх талантів, та на талановитих художників, які не в силах робити виставки - таких багато і їх ніхто не продвигає ви ж знаєте мабуть" у Луцьку повно безкоштовних залів виставляйся хоч щомісяця, а ти диванник їх сам і продвигай
Посторонній Показати IP 31 Липня 2015 13:17
О поперла справжня культура - "Диваннник" ми з вами вже на "ти" (в нас різниця біля 20 років) ? А сумніви щодо Вас авторів, на організаторів не переводьте. Вони професіонали думаю, що при мінімальному бюджеті, уміють ,і стараються, завдячуючи їм ми прості люди багато побачили, а я навіть трошки й прикупив . До критики потрібно відноситись толерантно . А отак зверхньо ображаючи та принижуючи ми дійдемо до "мистецтва" для "митців" " Як психолог, що до коментарiв. Людина нападає ,коли захищається. Захист- це дiя ,на яку штовхає страх. Страх -це емоцiя , яку викликає небеспека. Можливо ,щось не зрозумiле викликає в людей фантазiю ,що це є небеспечним для її свiтогляду." От читаю і дивуюсь хтось нападає ,хтось боїться ваших картин ? хтось обіжає ваших вчителів, це кумедно - мабуть інших думок ніж похвала бути не повинно ? Я б не хотів придбати картину з овечкою в небі - про яку завтра автор вискажеться що пошуткував і малював кусок (вибачаюсь де**ма) в польоті . Разом з тим з задоволенням би придбав би погруддя жінки або гітариста від автора Юрія Гуменного .На мою думку мистецтво не повинне бути двозначним подивіться - http://www.volynnews.com/news/culture/u-lutsku-koval-predstavyv-khudozhni-kartyny-v-iakykh-lyshyv-mistse-dlia-fantaziyi/ це бувший коваль, який вчителями не козиряє - мабуть таки я відстав від життя ?
мистецтвознавець Показати IP 31 Липня 2015 13:24
"Старайтесь забыть о том, что вы видите перед собой, о дереве, доме, о поле, о чём угодно. Просто думайте, что в этом месте маленький синий квадрат, там продолговатая розовая фигура, и продолжайте до тех пор, пока у вас не возникнет наивного впечатления от картины, которая находится перед вашими глазами. — Клод Моне"
ВІКТОР Показати IP 31 Липня 2015 16:11
Думаю що,всякі картини мають право на життя , як і думки про них . Хоч є, що почитати :) є де висловити думку , посперечатись ! Добре що є багато небайдужих .Організаторам щира дяка !
одногрупниця Показати IP 22 Грудня 2015 12:14
Читайте дивіться - ви ж ідете в Європу, а художник уже там)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus