USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку на Стиру запланували обрядові дійства

30 Червня 2015 11:11
У ніч з 6 на 7 липня усіх охочих запрошують взяти участь в обрядових дійствах з нагоди святкування Івана Купайла.

Організаторами виступає молодіжна громадська організація Національний Альянс.

На свято Івана Купайла молоді люди стрибають через вогнище, співають пісень, а дівчата гадають на свого судженого. Вони плетуть вінки і кидають на воду. В яку сторону вінок попливе, звідти і буде майбутній коханий родом.Організатори заходу запрошують всіх охочих на захід, приурочений святу Івана Купайла. На присутніх чекатиме таємнича та запальна атмосфера, хороші люди та багато чудових вражень, - кажуть у Нацальянсі.

Відбуватиметься все це біля річки Стир в парку імені Лесі Українки, на 20.00.

«Якщо ви плануєте лиш спостерігати за дійством, то радимо брати з собою плед чи теплу кофтину, а якщо братимете участь в дійстві, то теплих речей брати не обов'язково, адже вас зігріють танці та співи», - запевняють організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Червня 2015 19:23
Купала вiдзначалося на сонцестояння, в цьому роцi 21 червня було. А бiльшовики в 1918 роцi випустили декрет про перехiд на новий календар, тому зараз на 6 липня припадає. Так шо "дiди" "святкували" в 20х числах липня. Але ж то кому воно треба думати головою...
Анонім до Анонім Показати IP 30 Червня 2015 19:24
виправлення - в 20х червня, на сонцестояння.
ввп Показати IP 1 Липня 2015 14:30
а злягатися хлопці й дівчата потім не будуть ), не путайте святго з грішним, що за мода така пішла ми ж християни, а повертаємось до ідолопоклонства , якихось сварогів та дажбогів позгадували, сонце, вода ті мідні труби, ворожінням вони будуть займатися, та почитайте Біблію де пише що той хто гадає, є мерзість перед Богом, не накликайте(нац.алянс) гріх на Україну, і так вже маємо війну бо бога забули, краще в неділю в церкву сходіть (будь-яку), а нє то пива випийте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus