USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку покажуть найкращі польські фільми

30 Вересня 2016 09:34
Дні польського кіно у Луцьку відбудуться 8-12 жовтня. Упродовж цього транслюватимуть п’ять найкращих польських фільмів, створених за останні два роки, - повідомляють організатори заходу.

Дні Польського Кіно в Україні – власний проект Польського Інституту в Києві.

Глядачі матимуть змогу познайомитись з найновішими роботами режисерів, чиї фільми свого часу були представлені в Україні у рамках Днів Польського Кіно та на інших кінофестивалях, зокрема фільми Бориса Ланкоша, Кшиштофа Копчинського, Кінги Дембської, Малгожати Шумовської та Даріуша Гаєвського.

Програма фестивалю у Луцьку:

08.10. Ексцентрики / реж. Януш Маєвський / Польща / 2015.

Наприкінці п’ятдесятих років до Польщі з Англії до сестри у Цехоцінку повертається Фабіан, військовий емігрант, джазовий музикант і блискучий танцюрист. З групою місцевих диваків, – музикантів-аматорів, створює свінговий біг-бенд. Фабіан знайомиться із інтригуючою Модестою, яка незабаром починає співати з його оркестром. Певного дня Модеста раптом зникає, а історія кохання набуває рис шпигунського детективу.

09.10. Чуже небо / реж. Даріуш Гаєвський / Польща-Швеція / 2015.

Оповідь про те, як рай змінюється на пекло. Бася і Марек живуть у Швеції. Одна невинна брехня призводить до лавини підозр і призводить до того, що шведська соціальна опіка відбирає у пари польських емігрантів улюблену дочку і віддає прийомним батькам. «Чуже небо» Даріуша Ґаєвського, автора обдарованої нагородами «Варшави» – історія, в основу якої покладено реальні події, тримає глядача у напрузі, немов справжній трилер.

10.10. Батькові / реж. Діана Скайя і Ліліана Коморовська / Польща–Канада / 2015.

Документально-ігровий фільм «Батькові» – це історія Адама Бандровського, побачена очима його трирічної дочки Аліни. Бандровський – одна з мільйонів жертв сталінських репресій, під час яких загинуло і було репресовано понад 100 000 поляків – громадян СРСР. Фільм є своєрідною шаною і уславленням усіх, хто пав жертвою вбивств у Вінниці.

11.10. Мої дочки – корови / реж. Кінга Дембська / Польща / 2015.

Зворушлива і кумедна історія двох сестер, які потрапивши у складну життєву ситуацію, змушені співпрацювати, не зважаючи на особисту неприязнь. Марта і Кася поступово зближуються і знаходять втрачений контакт, що спричиняє низку трагікомічних ситуацій. «Мої дочки – корови» – це тепла, позбавлена фальші і дешевого зворушення історія про родинні стосунки. Правдива як саме життя – часом сумне, часом веселе.

12.10. Тіло / реж. Малгожата Шумовська / Польща / 2014

Цинічний прокурор і його донька, що страждає від анорексії, намагаються пережити трагічну смерть найближчої людини. Кожен з них шукає свій шлях прийняття болісного факту. Побоюючись самогубства доньки, він віддає її до клініки, де працює психолог Анна, яка викликає духів, що спілкуються із живими з потойбіччя. Певного дня, Анна інформує, що налагодила контакт з померлою матір’ю Ольги. Тепер, за бажанням небіжчиці, донька і чоловік мають переглянути своє ставлення до життя і смерті.

Фестиваль відбуватиметься у кінотеатрі «Premier City», що на вулиці Сухомлинського, 1.

Сеанси розпочинаються о 19.20.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus