USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку - одна з наймасштабніших виставок області

30 Січня 2015 18:43
Лучанам презентували одну із наймасштабніших виставок на Волині. Експозиція Зимовий салон-2015, відкриття якої відбулось сьогодні, 30 січня, в Галерії мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України, включає у себе шедеври як визнаних, професійних митців, так і молодих початківців.

Під час експозиції представили 80 картин 50-ти волинських митців.
Нагадаємо, що схожі виставки волинські поціновувачі прекрасного намагаються проводять кожного сезону. Так, у 2014 році мешканці обласного центру милувалися художніми творіннями під час експозицій «Весняний салон» та «Осінній салон». Кошти, зібрані під час останньої, організатори передали на потреби АТО.

На виставці показали картини, присвячених неоголошеній війні, що відбувається на сході України. Усі такі витвори мистецтва пронизані патріотичним духом і змушують навіть невеликих знавців високого та прекрасного замислитись над тим, що відбувається у рідній державі. Зокрема, волинський художник Леонід Литвин представив власне «дітище», створене у 2014 році, під назвою «У зоні АТО». Автор продемонстрував фрагмент із важких реалій сьогодення українських захисників.
Окрім того, неймовірне враження на гостей виставки справила інсталяція на тему «Інформаційна зброя – зброя масового ураження». Вона включає в себе телевізор, всередині якого зображені слова, що, ймовірно, символізують наслідки «зомбування» людей проросійськими ЗМІ, а також сліди від куль та безпосередньо самі кулі, що впиваються в екран.
Не обійшлось і без мальовничих зимових пейзажів.


«Це неймовірна виставка, що поєднує все те, чим «живе» наша українська зима: тут і війна, і засніжені хатки на фоні прекрасного місця, і мужній козак, що символізує силу українського духа, й багато чого іншого. Я щиро вражена багатогранністю цієї експозиції», - із захопленням зізнається лучанка Марина, яка завітала до Галереї мистецтв разом із подругою Ольгою.

«Ця виставка дала мені значно більше від того, що я очікувала», - додала дівчина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus