USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розповіли, як зберегти пам’ять про радянський період

31 Липня 2015 14:28
У ході процесу декомунізації, який відбувається в Україні, може втратитися велика частина історії. Для того, аби майбутньому поколінню наглядно розповідати про радянський період у житті країни можна повторити досвід Литви та створити парки тоталітарного режиму.

Про це розповіли представники Інституту національної пам’яті в ході гутірки на фестивалі «Бандерштат».

Мешканка міста Бережани Тернопільської області Алла Соколовська зауважила, що попри необхідність процесу декомунізації ми ризикуємо втратити цілу частину історії. Разом з тим, постає питання, яким чином зберегти для майбутніх поколінь артефакти тієї пори: пам’ятники, плакати, приклади пропаганди тощо.
У відповідь на це порадили повторити досвід Литви. Там створили парк тоталітарного режиму, де зберегли атрибути тієї пори:

«Вони зберегли пам’ятники, облаштували спеціальне місце, всі пам’ятники - під охороною від вандалів. Тобто їх там не попсують. Люди приходяться туди на екскурсії, де їм розповідають про Литву, періоду, коли країна була частиною СРСР. Про те, як працювала пропаганда, про основних діячів тієї пори тощо».
Зі слів представників установи, це місце є одним з найвідвідуваніших у Литві, адже там можна наочно ознайомитися з історією радянського періоду. Схожі заклади, на думку науковців, можна встановити і в Україні. Мовляв, таким чином, можна зберегти артефакти радянської доби, і це не завадить процесу декомунізації в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus