USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрилася виставка львівських поставангардистів

30 Березня 2015 13:29
Лучан запрошують на виставку авангардних майстрів: відомого митця Петра Гулина та молодої художниці Гєника зі Львова «Петро+ Henyk. Весна надій…».

Урочисте відкриття епатажної виставки відбулося 28 березня в Галереї сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» (СОК «Адреналін Сіті»).

В експозиції - більше сотні оригінальних робіт, розташованих в обох залах галереї. Центральну залу прикрашають твори Петра Гулина, в другій представлено роботи Геника.

На початку з вітальним словом до присутніх звернулася керуючий партнер галереї Леся Корсак, яка привітала художників у Луцьку,

розповіла про біографічний шлях та творчі доробки митців, зазначивши, що для міста це велика честь приймати майстрів такого рівня. До вітальних слів долучилася і мистецтвознавець Зоя Навроцька, яка зазначила, що Петро Гулин розпочав працювати в жанрі геометричних абстракцій та кольорових ліній ще в радянські часи і досить швидко здобув всесвітнє визнання. Його картини прикрашають музеї та приватні колекції багатьох країн світу, у тому числі – у Великобританії, Німеччині, Італії, Австралії, США та навіть в Японії.

До речі, дуже часто Петра Гулина порівнюють чи називають українським Пікассо, хоча сам художник не вважає себе таким, зазначаючи, що у світі є багато не менш талановитих художник, але з менш гучним ім’ям.

Що ж до самої виставки, то під час відкриття і Петро Гулин, і Геник були приємно вражені великою кількістю молодих людей. Звертаючись до присутніх, художник

зазначив: «Наше завдання зараз – виховати аристократів... Якщо ви хочете бути в стаді такими, як всі – дивитися глянцеві журнальчики, гламурно вдягатися, сидіти в кав’ярнях, не відриваючи від вуха дибільника… ви не живете. Ви – нецікаві. Людину визначає не це. Людину вирізняє від тварини те, що вона спосібна плакати від поезії, має тяму зайти до музею, має смак до голосу… Цього ніхто не виховає. І цього не купиш. Можна купити банки, острови – Бог знає що можна зараз купити. Але нікому не вдасться купити душу, купити кохання, купити сльози. Правдиві цінності не продаються. І якщо ми це зрозуміємо, у нас з’явиться українська аристократія».

Молода художниця Геник зазначила, що приємно здивована такою модерною виставковою залою та великою кількістю людей. Вона подякувала ініціаторам виставки і зазначила, що Луцьк дуже привітне і гостинне місто, а його мешканці позитивні та гарні люди.

Виставка діятиме протягом двох місяців, тому всі бажаючі зможуть відвідати її та осягнути непростий, але чарівний світ сучасного мистецтва.



Біографічні довідки:

Петро Гулин – Заслужений діяч мистецтв України

Народився 24 червня 1942р. на Вінничині.

1968р. закінчив Львівське училище прикладного мистецтва ім. І.Труша

1977р. член Національної спілки художників України

1995р. член спілки художників Чеської республіки

багаторазовий дипломант українських та міжнародних конкурсів «Мистецтво книги» та конкурсу «Художник та книга»

1985р. дипломант бієнале EXLIBRUSA, Вільнюс (Литва)

2007р. дипломант львівського міжнародного осіннього салону «Високий замок»

2008р. перша премія Львівського міжнародного осіннього салону "Високий замок"

Учасник чисельних міжнародних бієнале і триєнале. Учасник багатьох обласних, всеукраїн­ських, всесоюзних та міжнародних виставок.

Перша виставка українського авангарду у лондоні ( англія ) - 1990р.

Персональні виставки відбулися: Москва (Росія ) - 1976р.;

Ужгород - 1981р.; Мукачево - 1981р.; Варшава та Катовіце (Польща ) - 1982р,; Варшава (Польща)-1985р.; Ужгород-1992р ; Київ-1993р.; Музей Енді Варгола, Міжлаборці (Словаччина)-1993р.; Прага, Карлові Вари, Хеб (Чеська республіка), Братіслава, Кошіце (Словаччина)-

1994р.; Львів - 1995р.; Прага (Чеська республіка)-1996р; Гуменне, Свидник (Словаччина)-1997р.; Луцьк, Львів, Дрогобич, Львів - 2007р.; Львів - 2008р,; Львів - 2009р.; Луцьк - 2015р. Твори знаходяться у багатьох музеях і приватних колекціях України і світу: Австралія, США, Японія, Канада, Молдова, Білорусія, Литва, Латвія, Естонія, Чеська республіка, Словаччина, Польша, Угорщина, Румунія, Хорватія, Італія, Німеччина, Росія, Норвегія, Великобританія.

Ґєник - 2004-2010 навчалась у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва ім. І.Труша /реставрація творів мистецтва/.

Із 2008 виставляється на групових, обласних і міжнародних виставках.

Роботи знаходяться у приватних колекціях України і закордоном.

2014 - персональна виставка / Галерея Гері Боумена / Львів.

2015 - виставка робіт / Галерея сучасного мистецтва України "Арт-Кафедра"/ Луцьк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
липа Показати IP 30 Березня 2015 15:13
одно слово - постмодернисты
липа Показати IP 30 Березня 2015 15:14
лучше бы они попробовали стать прерафаэлитами... художники, хихи.
ОЛЯ Показати IP 30 Березня 2015 15:49
Це Европа одним словом-художники огонь,,,
мішка Показати IP 31 Березня 2015 11:36
фотографу - відірвати руки, пересвіт нереальний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus