USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вийшли за межі театру, щоб зрозуміти театр

5 Жовтня 2015 08:56
В обласному центрі вдруге відбувся фестиваль театру за межами театру «Мандрівний вішак». Цього року дійство мало український вимір і об'єднало акторів з Луцька, Києва, Харкова та Дрогобича, які презентують 7 вистав у різних локаціях міста, - інформує Район.Луцьк.

Фестиваль розпочався 3 жовтня біля Палацу культури міста Луцька. Організатори заходу – Управління культури Луцької міської ради та місцевий театр «Гармидер».

«Ми вирішили, якщо люди не йдуть до театру,то ми приведемо театр до них. Цього року організувати дійство було набагато легше, багато хто вже знав нас. «Просимо, звичайно заходьте» - вітали нас власники багатьох майданчиків», -

пояснила головну ідею фестивалю режисер театру «Гармидер» Руслана Порицька.

Перфоманс розпочався з «обрання» пана Мандрішака. Після чого актори вирушили « шукати театр».

«Ау, театр!» - кричали молоді дівчата та хлопці, а коли «знайшли» згубу, то вирушили «мандрішачити» вулицями міста.

Далі почалося дійство: театр «SPLASH» з Києва презентував себе мініатюрою у фонтані, харків'яни з театру «Котелок» поділились баченням раю та пекла біля пам'ятника Костю Шишку. Згодом естафету знову перехопили кияни з «Опери у валізі», які влаштували перфоманс серед звичайних перехожих. Насамкінець спробував здивувати публіку постановкою «Люстро» Олександр Максимов з Дрогобича.

Коли оплески для виконавців стишились Руслана Порицька представила «суб'єктивних суддів» та оголосила розклад фестивалю.

«Гармидерівці» чекали на глядачів біля церкви Святого Миколая Чудотворця. Звідти пішою ходою за головним героєм – прочанином з драми Лесі Українки «На полі крові» вирушили аж у село Прилуцьке, де мала відбуватись головна дія вистави. Дорога виявилась доволі довгою, відвідувачі сміялися, мовляв «Вистава вже почалась?».

«Ми хотіли, щоб кожен на власному досвіді пережив історію прочанина, який зустрів Юду Іскаріотського. Дорога здалась найкращим способом для цього», - пояснив довгу прогулянку глядачів актор «Гармидеру» Дмитро Безвербний.

Незвичне місце для вистави обрали харків’яни. Актори з театру «Котелок» в якості сцени використали підземелля Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.

«Ми вперше на Західній Україні, зокрема й у Луцьку. Приїхали о 5 ранку, тому місто дивились поки їхали до готелю. Але воно нам дуже подобається. Ми експериментальний театр, але думаємо луцький глядач нас зрозуміє», - поділилася першими враженнями про Луцьк режисер Альона Снігурченко.

ТРЦ «ПортCity» теж зустрічав гостей. На підземній парковці комплексу відбулась вистава «Мій Джонатан» у виконанні театру «SPLASH». Основою п'єси стала повість – притча Річарда Баха «Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон». Вечірня програма фестивалю об'єднала як тих, хто слідкував за театралами впродовж цілого дня, так і тих, хто приєднався до дійства випадково.

Фестиваль минув успішно, чим допоміг втілити у життя головний задум організаторів: «Вийти за межі театру, щоб зрозуміти театр».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 5 Жовтня 2015 10:12
навіть моєму коту не цікаво...
ALEXANDRO Показати IP 5 Жовтня 2015 13:29
Я бачив той брєд, люди хрестилися, заборонити виступати таким д*рням!!!!!!!!!
lenka до ALEXANDRO Показати IP 5 Жовтня 2015 14:08
Емм..., а на якій саме з шести показаних вистав, люди хрестилися? І хто саме, по вашому, дурні? Лучани, кияни, харків'яни? Напевно в світі немало таких дурнів, якщо ці колективи неодноразово ставали лауреатами міжнародних фестивалів. Слабенька критика, нешановний, слабенька )))))
Аліна. Показати IP 6 Жовтня 2015 17:06
Я в перше бачила таке дійство.... Я далеко не креативна людина..... Але я бачила усе це від початку і до кінця, і мені дуже сподобалось.....Всі молодці а особливо мені сподобалась сценка з чемоданами СУПЕР......
Джулія Показати IP 6 Жовтня 2015 20:44
Критики! Ви точно не були З НАМИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus