USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку визначили найкращих танцюристів Волині

5 Грудня 2016 21:00
Грандіозне свято танцю, грації та краси – Чемпіонат Волині зі спортивного танцю – відбулося днями у Луцьку.

Цього дня все було особливим – і рекордно велика кількість учасників, і високий рівень танцювальних пар, представників багатьох областей України, і навіть нагородження переможців, ініційоване депутатом Луцької міської ради фракції «УКРОП» Сергієм Шкодою.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

555 танцювальних пар (а це – 1110 учасників), вражали високим рівнем майстерності. Змагання організували на честь 25-ї річниці діяльності клубу спортивного танцю «Троянда», відомого як в Україні, так і далеко за її межами. Вихованці «Троянди» – переможці та призери численних обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань.

Найбільше учасників конкурсу представляли саме клуб «Троянда», керівниками якого є знані тренери Ольга та Сергій Кравчуки, котрі виховали не одне покоління танцівників найвищого рівня.

Танцювальну майстерність демонстрували школи Дрогобича, Івано-Франківська, Ковеля, Кременця, Луцька, Львова, Нововолинська, Рівного, Херсона, Чернівців. Учасники змагалися у різноманітних категоріях – вальс, танго, квікстеп, фокстрот, самба, румба, ча-ча-ча та багатьох інших. Найбільше драйву та емоцій викликали у глядачів латиноамериканські танці.

А справжнім сюрпризом для усіх стало нагородження переможців. Раніше в Україні танцювальна пара отримувала лише один кубок на двох, тож поділити його парі виявлялося досить складно. Проте цього разу укропівець Сергій Шкода впровадив європейську модель нагородження переможців, а саме – вручення кубків індивідуально кожному переможцю.

«Ми щиро вдячні Сергію Шкоді за підтримку в організації та проведенні змагань, – зазначив керівник клубу спортивного танцю «Троянда» Сергій Кравчук. – Сергій Іванович сам запропонував таку модель нагородження. Вважаю, що ця ініціатива вірна і найбільш справедлива, так нагороджують у країнах Європи. Та й самі кубки виглядали достойно – великі за розміром, красиві, кожен із учасників викладався на повну, аби отримати таку чудову винагороду. На мою думку, таку ініціативу повинні перейняти організатори всіх танцювальних конкурсів в Україні».

«Вважаю, що такі заходи потребують всебічної підтримки, їхньої популяризації і розвитку, – зазначив депутат Луцької міської ради Сергій Шкода. – Необхідно сприяти організації видовищних танцювальних змагань, виводити їх на вищий рівень і долучати якомога більшу кількість як учасників, так і глядачів. Адже подібні дійства прославляють Луцьк і Волинь, вони справді дарують незабутні емоції й враження і заслуговують максимальної уваги».

«Танець – це такий вид спорту, який об’єднує родини, тішить батьків і дітей, вчить працювати у парі, розуміти і відчувати один одного, – говорить Сергій Кравчук. – І це не просто спорт, а справжнє мистецтво, видовищне шоу, яким неможливо не захоплюватися. Приємно, що за 25 років наш клуб ріс і розвивався, відбулась величезна кількість змагань різного рівня. А ці змагання – рекордні як за кількістю учасників, так і за системою нагородження переможців. Я дуже задоволений здобутками наших волинських танцювальних пар, які традиційно займають призові місця на змаганнях різних рівнів, ось нещодавно привезли кубки зі змагань у Польщі. Приємно, що мистецтво спортивного танцю на Волині продовжує розвиватися, приходять усе нові покоління дітей, які закохуються в танець і перетворюють це захоплення у спосіб життя».

Ольга ФЕДОРЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
sos Показати IP 5 Грудня 2016 22:07
Допоможіть працівникам ринків Луцька отримати законний вихідний день. http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/682

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus