USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Родина вишивальниць відроджує традиції волинського краю у власних виробах

24 Липня 2016 12:31
Нову виставку – «Родинна спадковість народних традицій» - створили у Волинському краєзнавчому музеї. Усі експонати цієї особливої виставки – творчі напрацювання однієї родини, - йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 25).

Волинська майстриня Мирослава Кузьмівна Тимощук та її доньки Оксана Пузняк і Тамара Домбровська, онучки Іванна, Зореслава та Ярослава представили на огляд відвідувачів музею 95 робіт.

У вишитих блузах і сорочках, рушниках, прикрасах із бісеру збережено й передано народні традиції волинського краю. Більшість вишиванок виконано технікою занизування, яку Мирослава Кузьмівна відроджувала з 1980-х років разом зі знаними майстринями Надією Горлицькою, Зінаїдою Магеровською, Ольгою Ольховою.

Захоплення перейняли її доньки і внучки. Вони створили чимало власних вишиванок, прикрас, що розійшлися Україною та помандрували за кордон.

Соломія ВЕРВИЧКА, Луцьк
Мирослава Кузьмiвна Тимощук
Оксана Пузняк з ученицею Оксаною Бойко
Родина Тимощукiв
Тамара Домбровська
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus