USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У вишивці волинянина «ожили» історичні постаті

22 Жовтня 2014 08:54
Виставка робіт відомого майстра вишивки відкрилася у Волинському краєзнавчому музеї у Луцьку. Це 60-та ювілейна виставка волинського майстра з вишивки Юрія Савки. Експозиція присвячена його 80-річчю та 20-річчю творчої діяльності. Привітати майстра прийшло чимало друзів і прихильників його творчості, – інформує ТРК «Аверс».

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН ВИШИВКОЮ «НАШТРИХУВАВ» УКРАЇНСЬКУ ІСТОРІЮ. ФОТО

Юрій присвячує свою ювілейну виставку людині, яка багато чому навчила його в мистецтві вишивки, відомій майстрині Вірі Роїк.

Майстер художньої вишивки Юрій Савка: «Тут іде мозаїка фотографій: там ви побачите, яка вона маленька така жіночка… Подарувала свою книгу «Мелодії на полотні». Потім її запросили на мою виставку, я подумав: «Господи, вона ж може мене взагалі на порошок стерти! Вона ж представник тієї української традиційної вишивки».

Проте Віра Сергіївна дала професійні зауваження та загалом схвально оцінила роботи Юрія Савки. На ювілейній виставці майстра – 40 робіт, на яких визначні історичні постаті України. Серед них – Тарас Шевченко, Леся Українка, В’ячеслав Чорновіл та багато інших. Привітати ювіляра гарним словом і піснею завітав творчий колектив із селища Рокині.

Багато теплих слів пану Юрію сказав і заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук: «Я не є великим мистецтвознавцем, але важко знайти в Україні когось взагалі, щоб так гарно висвітлював душу цієї людини, яка є гордістю нашої держави».

ФОТО з архіву Управління культури міської ради:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus