USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку експонується статуя Будди із Непалу. ФОТО

1 Жовтня 2010 15:53
«Скарб Тібету» – таку назву має виставка буддійського сакрального та декоративного мистецтва Тібету, яка відкрилась у Волинському краєзнавчому музеї.

Виставка організована благодійним фондом «Жива традиція», мета якого – популяризація тібетського мистецтва та духовної культури, - повідомила 1 жовтня «Волинська правда».

Як розповів голова правління цього фонду Олександр Рибін, вперше подібна експозиція була представлена в Луганську в 2004 році. На цій же виставці представлені майже 400 експонатів, 30% з яких зібрані з приватних колекцій, а решта – належить самому фонду.

Відвідувачі мають нагоду побачити унікальні статуї Будди, живопис на полотні – так звані «тханки», і навіть тібетські традиційні музичні інструменти.

Родзинкою виставки є статуя Будди, виготовлена в Непалі. Як розповів пан Рибін, особливістю сакрального мистецтва Тібету є той факт, що традиція майстерності передається від вчителя до учня впродовж багатьох поколінь, а витвори створюються виключно високодуховними людьми, які поєднують творчість із постами і медитацією.

«Я вважаю, що нашій західній культурі варто повчитись від Тібету терпимості до інших культур. Це якраз те, чого нам часом не вистачає.», – зауважив Олександр Рибін.

Серед експонатів виставки є також і зразки буддійських сакральних текстів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus