USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку можна побачити замок Любарта із соломи. ФОТО

12 Листопада 2010 16:53
У Волинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка молодої київської художниці Ольги Денисюк «Духовне та земне».
На експозиції представлено 14 картин, серед яких є й зображення замку Любарта, пише «ВІП».
Провідний науковий співробітник Художнього музею у Луцьку Тамара Левицька розповіла, що виставка знайомить лише з однією гранню робіт художниці – декоративним панном із соломки.
За її словами, в останнє десятиліття творчість художників декоративно-прикладного мистецтва стала такою ж цікавою і складною, як і творчість майстрів образотворчого мистецтва, живопису, графіки та скульптури.
«Багато років вважалося, що декоративне мистецтво є рангом нижчим за образотворче, твори декоративного мистецтва не можуть бути творами високого мистецтва. Нині ця грань стирається і намітилася тенденція до зближення декоративного мистецтва із образотворчим. Цей момент наглядно демонструють твори Ольги Денисюк», – зауважила Левицька.
Свої картини художниця викладає із соломки. Ця робота вимагає ювелірної точності. Одна із картин називається «Духовне і земне». На ній на першому плані зображені мальви, які квітують, а далі проглядається храм, який підносить нас над буденністю. Низка картин виконана на біблійні сюжети, проглядаються у них також карпатські мотиви.
Окрім того, на одній із картин можна побачити замок Любарта.
Довідково:
Ольга Денисюк плідно працює у різних напрямках та техніках образотворчого мистецтва – живопис, декоративний розпис по склу, холодний батік, картини із соломи. Її художня робота поєднується з науковою та викладацькою діяльністю, багато хто знає її як експерта, арт-критика.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
злюка Показати IP 12 Листопада 2010 21:13
а з гною нема?????????????
777 Показати IP 14 Листопада 2010 01:02
Зробиш-буде!!!!!
Куратор Показати IP 14 Листопада 2010 22:31
таке могла запитати лише духовно обмежена людина (
Славік Показати IP 5 Квітня 2011 15:58
Та чо з гною є, я бачив в новинах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus