USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У Луцьку проходить фестиваль «Берегиня». ФОТО

10 Жовтня 2010 10:55
У Луцьку 8-10 жовтня проходить шостий міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».
На фестиваль приїхало близько тисячі учасників. У програмі - ярмарки, виставки, виступи фольклорних колективів, дискотека фольк-диско.

Розпочали фестиваль святковою ходою від пам’ятника Тарасу Шевченку біля головного корпусу ВНУ ім. Лесі Українки. Учасники ходи клали квіти до пам’ятників.

Прямували учасники ходи до центру міста, де розмістилась великий ярмарок народних ремесел. Уздовж бульвару Лесі Українки розмістилися шинки та фольк-колективи майже усіх районів Волині. Кожен з них зустрічав учасників Волині своїми піснями, згодом же приєднувався до святкового натовпу.

Офіційно відкрити фестиваль надали «князю Любарту» у Луцькому замку. Вже біля сцени зустрічали гостей Володимир Лисюк та директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський.

Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» проводиться раз у три роки. Організатори пояснюють це тим, що він потребує багато коштів. Так, цього року на «Берегиню» витратили 400 тисяч гривень. З них 100 тисяч виділило Міністерство культури і туризму України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus