USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку пройшов етно-феcтиваль «Різдво у волинській родині». ФОТО

10 Січня 2011 14:57
На етно-фестивалі «Різдво у волинській родині» впродовж 9 січня колядували, їли кутю, дегустували медівку та місили ногами мокрий сніг.

Фестиваль пройшов уже втретє в Луцьку. На нього з’їжджаються фольклорні колективи з районів Волині.

Розпочалося дійство запалення від віфлиємського вогню великої свічі, виготовленої волинськими бджолярами. Вогонь зі святої землі передали члени волинської організації «Пласту».



Від цієї свічки взяти вогонь міг кожен бажаючий.




Протягом дня на фестивалі звучали автентичні волинські колядки, частували кутею та медівкою, купували сувеніри, катали на конях, спілкуватися з Дідом Морозом, проводили майстер-класи з виготовлення різдвяної іграшки дивитися вистави-вертепи.






Завітали на Різдво у волинській родині й чиновники та політики. Наприклад, заступника луцького міського голови Святослава Кравчука зацікавила виставка Волинського краєзнавчого музею, яка проходила у Палаці культури Луцька. Чиновнику приглянулася маска кози. Кравчук зізнався, що сам у 1964 році був учасником вертепу.




Також впродовж дня лучани могли долучитися до благодійної акції «З Різдвом у серці». Бажаючі могли пожертвувати подарунки або гроші для дітей-сиріт та самотніх літніх людей, а також збір коштів на купівлю брайлівського дисплею для Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей із вадами зору.

Кульмінацією свята, згідно з програмою фестивалю, мала стати спільна коляда о 17:00 та акція «Запали свою зорю». Проте, як пояснили в департаменті культури та збереження історичної спадщини через мокрий сніг на Театральному майдані, артистів вирішили відпустити швидше. Тому коляду відспівали раніше.

Розчищати сльоту і мокрий сніг о 17:20, коли свято уже скінчилося, на Театральний майдан міста приїхали два автомобілі КП «Луцьспецкомунтранс»…




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus