USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку стартував фестиваль «Поліське літо з фольклором 2010». ФОТОРЕПОРТАЖ

21 Серпня 2010 16:56
У замку Любарта у Луцьку урочисто відкрили ХІІ Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Відкриттю фестивалю передувала святкова хода учасників вулицями Луцька.

На церемонії відкриття 20 серпня 9 країн-учасниць представили глядачам свої звичаї і традиції у піснях і танцях.

Ведучі фестивалю «Поліське літо з фольклором» привіталися з присутніми різними мовами тих країн, які прибули до Луцька у рамках фольклорного свята. Виявилося, що на попередніх 11-ти фестивалях побували 72 творчих колективи із 40 країн світу.

На відкриття ХІІ Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» завітали представники влади міста, області та консули і посли країн-учасниць.


Так, у віп-зоні концертну програму дивилися голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук, луцький міський голова Богдан Шиба, заступник міського голови Анатолій Пархомюк, Посол Індонезії в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, Генеральний консул Республіка Польща у Луцьку Томаш Янік і директор фестивалю «Поліське літо з фольклором» Юрій Войнаровський.



Відкривали 12-ий фольклорний фестиваль своєю творчістю ансамбль народного танцю «Волиняночка», заснований 1986 року. До речі, ці танцюристи є незмінними учасниками всіх фестивалів «Поліське літо з фольклором».


Гості з Білорусі – народний ансамбль народної пісні і танцю «Траєцькі музикі», заснований 1996 року.


Доки на сцені представляв свою творчість гурт української пісні «Червона калина» з села Крупа, за сценою тренувалися учасники російського народного ансамблю пісні та танцю «Іскорка».


Найекзотичнішими для луцьких шанувальників фольклору були індонезійські танцюристки із колективу «Трісакті», які просто «завели» публіку своїми танцями.



Українські традиції демонстрував ансамбль народного танцю «Барвінок» з Ковеля, заснований 1973 року.

Польську культуру представила фольклорна група «Костржанє» (Стрегом), що заснована 1975 року. Учасники колективу демонструють традиції та звичаї з регіонів Жешува, Любліна, Пжеворська та багато інших.



Рівненський народний аматорський фольклорний колектив «Барвінок» заспівали українську народну пісню. До речі, ці співуни з Рівного брали участь у кастингу другого сезону шоу «Україна має талант».


Сербську культуру на ХІІ Міжнародному фестивалі «Поліське літо з фольклором» представили гості із Белграда - - культурне-мистецьке товариство «Нікола Тесла», засноване 1926 року. Названий колектив на честь відомого науковця родом із Сербії.


Останніми виступали гості з Росії – народний ансамбль пісні та танцю «Іскорка», заснований 1975 року. До речі, виступ східних сусідів був найдовшим і складався із кількох номерів. Як подарунок росіяни презентували присутнім волинянам українську пісню «Ой, на горі два дубки», яку підспівували усі бажаючі.


Варто зазначити, що 22 серпня до Луцька прибудуть ще дві фольклорні делегації – з Іспанії та Сенегалу (Африка). Іспанську культуру будуть представляти ансамбль пісні і танцю «Elai-Alai», а сенегальську – колектив «Леви Африки».
Закриття ХІІ Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» відбудеться 24 серпня на стадіоні «Авангард».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучано Показати IP 22 Серпня 2010 00:56
А шиба як завжди сидить сам як прокажений. бО НІХТО з ним на 1 кв.км сісти не хоче
панянка Показати IP 22 Серпня 2010 10:46
не те що біля Клімчука - ціла колона підлабузників,які в ноги кланяються)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus