USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Український режисер зніматиме кіно, «яке дивитиметься увесь світ»

7 Серпня 2016 17:31
Режисер фільму «Тіні незабутих предків» Любомир Левицький планує створити англомовний фільм, побудований на 9 реальних і одному вигаданому факту про Україну.

Про це йшлося 7 серпня під час гутірки з режисером Любомиром Левицьким у рамках третього дня фестивалю «Бандерштат».

Режисер зауважив, що в Україні не вистачає жанрового масового кіно, а також бракує молодих кіноакторів, які мали б велику практику роботи. Тому, зі слів режисера, замість кіно з глибокою драматургією він досі обирав жанри, які можна зняти недорого і якісно.

Новий проект «Егрегор», з його слів, за жанром подібний на «Код да Вінчі» та «Скарби нації». Це – «9 вигаданих і 1 реальний факт про Україну», історія, що захопить світ і буде прив’язаною до нашої країни. Події фільму відбуватимуться у Києві, Львові, Польщі та Німеччині.

«Мені цікаво робити міжнародне кіно англійською, яке ідентифікуватимуть як українське. Чому ми не можемо робити класні українські фільми, які дивитиметься увесь світ?» - зауважив режисер. Він зазначив, що досі є люди, які говорять, що це нереально і дуже дорого. Любомир Левицький вважає, що варто робити в Україні англомовні фільми з голлівудськими зірками.
Він розповів, що колись йому казали, буцімто український фільм не може бути самоокупним. Натомість його фільм «Тіні незабутих предків» став першим в історії сучасного українського кіно, який лише у національному прокаті відбив» свій бюджет.

Серед інших проектів, які хотів би втілити режисер, – якісний фільм про українських супергероїв – козаків-характерників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus