USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відкриття року української сцени: «Onuka» зачарувала лучан на «Бандерштаті»

2 Серпня 2015 21:11
Чи не перший виступ, під час якого під сценою не стояла стовпом пилюка, а гості немов заворожені дивились на сцену, відбувся у третій день фестивалю національного опору «Бандерштат». Зачарувати лучан та гостей Луцька, розпалених драйвовими ритмами, вдалось гурту «Onuka».

Як розповіла ведуча фесту Вікторія Жуковська, серед гостей дійства чимало тих, хто приїхав сюди лише заради того, аби послухати «Onuka». Її колега М’яч зауважив, що цей гурт – це чи не перші в Україні, хто розповів своєю творчістю співвітчизникам про солт-аут. «Onuka» величезним туром проїхала всю Україну, в деякі міста заїжджаючи по декілька разів. Попри це, подекуди траплялось так, що квитки розкуповлювали за лічені години.
«Я взагалі був здивований, що в Україні взагалі таке може бути. Солт-аут: це коли квитків просто немає і люди плачуться в інтернеті і телефонують на радіо, тому що ніде не можна знайти. І це радує, тому що стрибок в різноплановій українській музиці став неймовірно великим саме в кінці 2014 року», - каже М’яч.
До слова, гурт назвали в честь дідуся вокаліста. Олександр Шльончик - український майстер народних музичних інструментів, який, серед іншого, реставрував торбан, який належав Тарасу Шевченку. А, власне, сама солістка Ната Жижченко, як зізналась, має луцьке коріння.

«Onuka» в своїй творчості комбінує електронну музику з народними аутентично-фольковими мотивами, близькими кожному українцю. Здавалось би, це спроба поєднати непоєднуване, але «Onuka» здійснила справжній прорив, «достукавшись до кожного». Інструментальний ансамбль гурту включає клавішні, електронні ударні, два тромбони, валторну та бандуру. Попереду в українського відкриття 2014 року – тур Канадою та США, а поки гурт гастролює Україною і радує співвітчизників якісним саундом.

«Onuka» - чи не перший гурт, який зумів по-справжньому заворожити публіку. А тому під сценою не стояв звиклий стовп пилюки від танців та слемів запальних гостей. Чи не вперше за часи фесту, гості не могли відвести очей від сцени, релаксуючи під чіалутні ритми, і, звичайно не відпустили «Onuka» без композиції «на біс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 2 Серпня 2015 22:37
Забагато одноманітних фотографій.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2015 09:30
для підлітків те що треба.
аямать Показати IP 3 Серпня 2015 09:48
ребятка, ну шо за портрені фото одні............ це ж фестиваль ! купа народу. атмосферу треба передати. Наташку пофоткали на сцені і пару челів в перших рядах. Г - гав! Но думайте шось, учітеся, читайте, ютюб дивітеся як тре
D Показати IP 3 Серпня 2015 09:48
Камера, якою знімали - повний кал, звук зовсім нічого не передає, спотворює виступ в гіршу сторону.
Джулія Показати IP 3 Серпня 2015 10:23
Єдиний гурт, який геть не вписується в тему фесту. (медитувати під "Онуку", дивлячись на небо-саме те).
Телескоп до Джулія Показати IP 3 Серпня 2015 12:20
Полнолуніє на небі помітила? :)
Левый Показати IP 3 Серпня 2015 13:02
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus