USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вночі у Луцькому замку була тусовка XVIII століття. Відео

18 Травня 2010 14:57
Минулого вечора на територію Замку Любарта впускали виключно за запрошеннями. Там у Луцькому художньому музеї проводили європейську акцію «Ніч музеїв».

Гілки квітучих каштанів та беріз розкидали по підлозі художнього музею. Запрошені гості оглядали картини мистецького проекту, присвяченого культурі ХVIII століття (художні полотна відібрані із фонду Волинського краєзнавчого музею).

Символом цьогорічної акції знову обрано князя Василя-Костянтина Острозького, українського шляхтича, мецената.

Урочисту похвалу князю Острозькому проголосили директорка Луцького художнього музею Зоя Навроцька та провідний науковий співробітник Олена Старикова.

У стінах музею прозвучали твори Моцарта та Сальєрі у виконанні струнного квартету Волинської філармонії, а також Михайла Вівчарука і Мирослава Гоцка. Були зіграні драматичні сцени з опери Римського-Корсакова «Моцарт і Сальєрі» за участю вокалістів Сергія Горбача, Сергія Беня та піаністки Ольги Бень. Також звучала українська музика «золотої доби» у підземеллі замку у виконанні ансамблю «Калафоніа» Львівської музичної академії імені Лисенка.
Така комбінація заходів мала на меті доєднати українську культуру до європейської. Загальноєвропейська акція «Ніч музеїв» проводиться уже вдруге у Луцьку. Традиційно у цю темну пору доби всі провідні музеї Європи відчиняють свої двері.
«Наше свято присвячене XVIII століттю: європейському та українському. Ми хочемо показати Україну в контексті Європи», - каже Зоя Навроцька.
Удостоїв своєю присутністю свято музеїв і Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Працівникам культури Луцька та області владика вручив благословенні грамоти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus