USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Вишивка повернула волинську майстриню до життя

31 Липня 2015 10:30
Тільки випадає вільна хвилина — волинянка Ніна Габрилевич бере до рук голку з ниткою. Вперше волинська майстриня представила свої роботи на публіку 15 років тому. Свого часу вишивка повернула її до життя після операції. Про це йдеться у сюжеті Телевізійного Центру Ковель.

Спочатку жінка вишивала для себе, «в скриню». Потім зрозуміла, що її роботи цікаві для інших, бо виконує їх з любов'ю, на замовлення душі, від самого серця.

«Оскільки люди йдуть до мене — значить вони хочуть, прагнуть цього. Але завжди кажу: спробуйте самі. Я спонукаю людей до праці своєю працею. Звичайно, що так відразу не вийде. На це треба: сила волі, терпіння і дуже велика любов», — каже вишивальниця Ніна Габрилевич.

Для неї вишивання — це спосіб відтворити на полотні власний настрій, поділитися думками, пробудити гордість за своє, українське. Свого часу саме нитка з голкою повернули її до життя після складної операції.

«Тільки прийшла до свідомості, я собі сказала: ти не можеш вмерти, бо у тебе ще стільки незакінчених справ. Моя майстерня завжди зі мною, вона завжди відкрита... Для мене головне — перечекати, коли в церкві відправиться, а потім вже брати до рук голку. Бо це для мене — не робота, це для мене насолода! Це стиль мого життя...», — розповідає жінка.

Вперше ковельська майстриня представила свої роботи на публіку ще 15 років тому. З того часу — це вже 18-а виставка. І кожен раз відвідувачі знаходять для себе щось нове. Невідоме. Незбагненне.

«Я зачарована. Залюблена. І надзвичайно піднесена на цій виставці. Я дуже люблю рушники і сама вишиваю. Але такого дива я не бачила... Я вважаю, що це скарб. Незбагненний скарб — для самої Ніни, Ковеля і всієї України», — ділиться враженнями майстер народної творчості (місто Турійськ) Валентина Якимович.

Таємниці зі своєї творчості Ніна Габрилевич не робить. Навпаки — підтримує зв'язки з багатьма вишивальницями. І не лише в Україні.

«Виставка дуже цікава. Вона вкладає всю душу в роботи. В неї все так — по ділу. В неї дуже гарна композиція. Я — майстер народної творчості України. Вважаю, що у неї талант, і я захоплююсь її творчістю», — говорить майстер народної творчості України Надія Сукова.

Вишиті сорочки — не лише експонати виставки, а й улюблений одяг у родині вишивальниці. На свій творчий ювілей пані Ніна одягнула особливу сорочку.

« Такий настрій у мене, напевно, сьогодні. Він такий — трошки із сумом, бо тут і чорне є. Бо, бачите, ювілей — це відрізане життя. Але я думаю, мені ще довго і довго житии», — каже Ніна Габрилевич.

Жити і творити. Бо своє життя майстриня не уявляє без творчості. Та й поціновувачі її таланту чекають від неї нових ідей. Нових поєднань візерунків та кольорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus