USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виставку волинської ікони представили на Рівненщині

17 Квітня 2015 12:00
Урочисте відкриття мистецької зали центру дозвілля Кунецовська, під час якого Музей волинської ікони презентував виставку «Божественні лики. Між Сходом і Заходом. Релігійний живопис XVIII-ХІХ століття», відбулося 15 квітня. Про це йдеться на сайті Музею волинської ікони. Представили 22 твори олійного живопису, які різноманітні за сюжетною тематикою, складністю композицій, колоритом і майстерністю виконання.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що образи, які представили на виставці, створили у період, коли на Волині більшість храмів були греко-католицькими і католицькими.

В урочистостях взяли участь виконуючий обов’язки міського голови Кузнецовська Ігор Коц, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, Генеральний директор Рівненської атомної електростанції Павло Павлишин, представники Володимирецької і Маневицької райдержадміністрацій, Рівненського обласного управління культури, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.

Особливо піднесеного настрою імпрезі надали виступи Анастасії Тимець з композицією «Веснянки» та учасників вокальної студії. Велично звучали Великодні псалми у виконані народного аматорського хору «Передзвін». З великим інтересом учасники заходу прослухали екскурсію, яку провела Тетяна Єлісєєва.

«Гарне продовження співпраці міст побратимів Луцька та Кузнецовська! Виставка буде діяти з 15 квітня по 30 квітня. Хочу зазначити, що таку виставку Волинської ікони вперше представили в Рівненській області», - повідомляє Ігор Куц у групі «Міські ініціативи Кузнецовська»у соцмережі Фейсбук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus