USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як у Луцьку поєднали світи

8 Серпня 2014 10:12
Протилежності, настрої та вільні душі, які хочуть літати – таку тематику охоплюють роботи юної луцької художниці Дани Мачинської.

Презентація виставки світлин, живопису та інсталяції Дани Мачинської «Перетин світів» відбулася 7 серпня у Луцьку. Це перша виставка молодої мисткині, яка закінчила Луцьку гімназію №4, а нині навчається у Варшаві у Польсько-японській вищій школі комп’ютерних технік.

Голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук висловив сподівання, що молода художниця ще неодноразово влаштовуватиме виставки. З його слів, у рамках експозиції представлений найновіший творчий доробок Дани Мачинської, у якої, окрім цього, є медіапроекти, які показуватимуть у майбутньому.
Проект «Перетин світів» поєднує у собі фотографію, малярство та інсталяцію. Кожен з цих елементів має своє значення та показує іншу сторону характеру авторки проекту. Як пояснила художниця, фотографії показують меланхолійність, живопис – емоційність, інсталяція – конструктивізм та раціональність. Світлини чорно-білі, це – данина класичній фотографії, де немає жодного пафосу кольору. У світлинах мисткиня намагається знайти емоції, які показує модель, спіймати момент.
На малярство художницю надихнули роботи Джейсона Поллока, а кольорова гама заінспірована Моне, Мане та іншими імпресіоністами.
У рамках виставки можна побачити серію робіт під назвою «Настрої». Починаючи писати кожну з картин, художниця не мала жодного плану того, що мусить постати на полотні. Вона зізналася, що просто сідала, вмикала музику та малювала. У підсумку, на картинах виникли гори.
У кожній з робіт проекту «Протилежності» представлені різні форми, наприклад, світле і темне, бридке і гарне, холодне і тепле тощо.
Ідея інсталяції виникла лише декілька днів тому. Інсталяція показує Землю, як оболонку, а птахи – це люди, вільні душі, які хочуть вирватися на свободу та літати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus