USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як у Луцьку розпочали новий поетичний сезон

24 Травня 2015 07:59
Поезія від пересічних лучан просто неба та презентація поетичної збірки: у центрі міста розпочали новий поетичний сезон.

Відкриття четвертого сезону проекту «Поет на площі» та презентація збірки віршів «Люди погоди» відбулися 23 травня у рамках фестивалю сучасного мистецтва «Art Territory»у центрі Луцька.

Як розповів керівник Культурного об’єднання «100 Вт» Володимир Столярчук, під час проекту «Поет на площі» лучани та гості міста можуть читати власні вірші, а також поезію своїх друзів чи відомих поетів та ділитися емоціями.

Першою декілька романтичних віршів прочитала Оксана Вдячна. Аліна Йодловська декламувала поезію Володимира Столярчука та улюбленої російської поетеси.

Віталій Климюк вперше долучився до проекту, прочитавши власні твори. Найновіший свій вірш продекламувала Катерина Пташка. Олександр Бойчук також читав свою поезію для публіки вперше, отримавши підтримку своїх колег із колективу «United Brass Band». Олександра Ватащук читала вірші інших поетів, зокрема, Дмитра Лазуткіна. Власну творчість презентував Володимир Столярчук.

Окрім представників молоді, до проекту долучилися і лучани поважного віку. Так, прочитати декілька своїх «новелеток» зі збірки «Прелюдія до зустрічі» зголосився Євген Понагайба.

Поетичний марафон завершила Юлія Фінковська, прочитавши власні вірші. Наступні зустрічі у рамках проекту відбуватимуться влітку, із періодичністю у три тижні.



Наступну годину поезії присвятили презентації збірки «Люди погоди» від Юрія Матевощука та Романа Штігера. Організатор одного з літературних фестивалів та менеджер видавництва «Крок», що видало збірку, поет Юрій Матевощук пожартував, що раніше її презентували у повному складі, разом із поетами Марком Лівіним та Іваном Байдаком, але згодом ці двоє авторів їм набридли, тож їх викинули до смітника по дорозі до Луцька. Насправді, він просив пробачення через те, що двоє авторів збірки не змогли сьогодні прибути у Луцьк через роботу. Митці вирішили спочатку презентувати лірику зі збірки «Люди погоди», а згодом свої власні книжки, «аби слухачі не заснули».

Роман Штігер одразу попередив, що нічого не говоритиме, а лише читатиме вірші цього вечора. До слова, поет презентує свою творчість у Луцьку втретє, а раніше презентував лучанам авторську збірку «Невірші». Після читання вірша із рядком «хочеться думати про хороше, я пришлю тобі усмішку поштою» Володимир Столярчук пожартував, що ця поезія присвячена «Укрпошті», а Роман Штігер – майстер антипіару.

Придбати презентовану збірку, а також інші книги поетів, можна було під час презентації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 24 Травня 2015 10:56
У Нововолинську є така контора- Україна+Польша. Хтось щось чув про це чудацтво?
Андрій Показати IP 24 Травня 2015 19:53
Проект "Поет на площі",це дуже добре.Багато хороших світлин на яких молодь,що захоплюється поезію...Днем раніше у вузькому колі у Палаці культури відбувся вечір пам'яті Кості Шишка.Мені було соромно за нашу літературну богему області,за наших чиновників від культури і освіти,за наших місцевих владців,які проігнорували цей захід.Хочеться перефразувати вислів Шишка:"Ми не підпільна організація,ми нація!" на "Ми не нація,ми підпільна організація"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus