USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Замок королеви Бони» читали біля замку Любарта

28 Червня 2016 21:10
Роман волинянина Сергія Бортнікова про пошуки скарбів номінують на Всеукраїнську літературну премію.

Днями видавництво «Український письменник» представило читачам роман волинянина Сергія Бортнікова «Замок королеви Бони», написаний ще у 90-х роках минулого століття. Роман є частиною іншого твору цього ж автора – книги «Брусилівська казна», вже тричі успішно перевиданої в Росії.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що державне видавництво «Український письменник» нарешті зібралося видати українською літературні твори лучанина Сергія Бортнікова «Замок королеви Бони» і «Ласкаво просимо в Некропіль!», які стали бестселерами в Росії.

На презентацію у Луцьк приїхали друзі і шанувальники Сергія Бортнікова з різних куточків Волині, України, надіслали вітання колеги та партнери автора із ближнього зарубіжжя. У заході взяли участь знані волинські письменники й поети Микола Панасюк, Василь Простопчук, Сергій Цюриць, Микола Мартинюк, Валерій Гнатюк, Микола Дмітрієв, Іван Головня та Ольга Ляснюк, а також відомі промисловці й підприємці Валерій Бондарук, Юрій Бутовець, Едуард Островський, Денис Шмаров. Прийшли й колишні колеги автора з Волинського краєзнавчого музею - Олена Чемерис та Валентина Суха.

Кандидат історичних наук Сергій Панишко, який є одним із головних героїв роману, поділився спогадами про пошуки археологічних скарбів та історичної правди, а згадуваний у цьому ж творі Президент Всеукраїнської федерації карате-до Японської асоціації карате Олександр Крисько у своїй промові назвав Сергія Бортнікова «чесним, безстрашним автором і справжнім мужчиною». Президент телекомпанії «Аверс» Олег Величко і прима Волинського обласного музично-драматичного театру Олена Небось цитували літературну спадщину письменника, адже давно із нею знайомі, багатьох невигаданих героїв знають особисто.

Кінопродюсер і викладач Олена Подольська дізналась про творчість Бортнікова від своєї студентки, а прочитавши один із романів волинянина, зацікавилась перспективою співпраці. «Бо стиль Сергія лаконічний, справді кінематографічний. Тематика його творів актуальна, свіжа, виховує повагу до людей у погонах, які чесно служать народу й Батьківщині. Головні герої, як правило, мужчини з великої літери», - розповіла столична продюсерка.

Сергій Бортніков є автором-засновником українських книжкових серій «Сучасний український детектив» - «СУД», «Сучасний бестселер України» - «СБУ» «Детективи. Пригоди. Архіви» - «ДПА».

Презентація відбулася в історичному серці Луцька, неподалік замку Любарта, а саме - в будівлі Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, що вже майже п’ять століть є навчальною аудиторією.

Свого часу тут розміщувався Колегіум єзуїтів, Братські школи, професійно-технічне училище.

Насамкінець гості підняли келих шампанського на честь найголовнішої героїні у житті Сергія Бортнікова – його дружини Тетяни, теж творчої особистості, працівниці коледжу харчових технологій, а директор видавництва Микола Славинський повідомив: «Замок королеви Бони» планують номінувати на українську премію імені Юрія Дольд-Михайлика.

Світлана ФЕДОНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
стоп Показати IP 29 Червня 2016 08:50
мипродивились цей опус сам автор несе бред сам себе величае і т п

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus