USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заслуженим Волині вручили мізерні премії

23 Квітня 2014 12:40
Волинянам урочисто вручили іменні стипендії голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта та голови обласної ради Валентина Вітра. Нагородженими стали представники сфери культури краю.

Присвоювали стипендії в обласній раді сьогодні, 23-го квітня. Початок урочистей затримали на півгодини, втім, місцевий бомонд від цього не сумував, адже була гарна нагоду усім зібратися й побалакати.
Персональні стипендій отримали 70 волинян, серед яких народні артисти України, народні художники України, ветерани й пенсіонери культури, мистецтва, інформаційної галузі.

«Із листопада різні організації та профспілки пропонували кандидатів на премії. Серед 100 претендентів кращих обирав спеціальний комітет», - розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини заступник начальника управління культури ОДА Галина Остапчук.

До їх числа увійшла заслужена артистка України, солістка-вокалістка камерного оркестру «Кантабіле» Зоя Комарук, яка вже третій рік поспіль стає степендіатом.
«Це скромний додаток до наших маленьких зарплат, тут справа не в грошах. Нам приємно зустрічатися разом, бачитися, тут зібралися бібліотекарі, музиканти, письменники та інші діячі культури. Ми знаходимося в гарній атмосфері, відчуваємо увагу, це приємно», - каже Зоя Комарук.

Заслужений діяч мистецтв України, керівник камерного оркестру «Кантабіле» Товій Рівець теж серед числа відзначених державною стипендією. Він вважає, що зараз такий час, коли митці повинні працювати задля добра й миру в країні, а своїм словом чи піснею - нести людям надію на кращий день завтра.
Керівник народної аматорської хорової капели «Посвіт» Ростислав Кушнірук повідомив, що третину від отриманих грошей перерахує для української армії.
Зауважимо, що цього року щомісячна стипендія від влади – 250 гривень, що на 50 гривень більше, ніж торік.

Голова ОДА зазначив, що, хоча премія й мізерна, втім це все ж допомога й ознака громадського визнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
стипендія Показати IP 23 Квітня 2014 13:07
А це як - "персональні стипендій голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта та голови обласної ради Валентина Вітра". Вони з власної кишені ці гроші вручили?:) Це все гроші платників податків, так що краще писати, що люди їм віддячили!
Лучанка Показати IP 23 Квітня 2014 13:36
Дійсно, яке посміховисько і так сміються самі з себе. Ці Пустоцвіти і Вітри правдоборці за справедливість біднесенькі вручають мізерію нашу не свою ж, а нашу наші податки,які деруть з нас,щоб їм краще і вельможно жилося. Сміх та й годі
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 13:49
коментар було видалено
Сонячна Показати IP 23 Квітня 2014 15:03
і на день Перемоги і на 8-ме Березня і тут..по одній гвоздичці..а самі собі кошики квітів даруєте.....навіть мужикам-депутатам.....
Горохівець Показати IP 24 Квітня 2014 09:23
Коментаря не було - його однаково модератор видалив би.
Посміховисько Показати IP 24 Квітня 2014 19:46
Посміховисько та й годі, а чому престарілим Бобу та бібліотекарці Мах не вручили премій? Вони і так до цих пір мають пенсію і заробітну плату. А чому там молоддю і не пахне? Де премія для розвитку "Тімі" з Флайзи, Сергію з "Фіолента", Галині Конах? Які дійсно класно співають і беруть участь в конкурсах? А то тільки престарілим та маразматичним у нас дорога і почєт!
МШШ Показати IP 25 Квітня 2014 23:58
Одні й ті ж самі люди.Роками одні і ті ж... Начальство, вони ж найбідніші!!! А де ж прості люди, я маю на увазі завідувача сільського клубу, методиста районного будинку культури чи бібліотекаря. Влаштували кормушку для "своїх" людей.Звичайному пенсіонеру, трудязі до цього бомонду не пробитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus