USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

17 000 штрафу отримав інспектор Волині за вимагання хабара у засудженого

5 Березня 2015 09:42
17 000 гривень штрафу отримав старший інспектор Володимир-Волинського міськрайонного підрозділу Володимир-Волинського міжрайонного відділу КВІ, який вимагав хабарі у засуджених, обіцяючи їм залагодити справи. Чоловіка позбавили звання «капітан внутрішньої служби» та права працювати в органах строком на три роки. Про це інформує Під прицілом.

Відомо, що засуджені до іспитового терміну покарання люди повинні щомісяця проходити реєстрацію в органах КВІ, повідомляти про зміну місця проживання, а також категорично заборонено виїжджати за межі України.

Втім, старший інспектор Володимир-Волинського міжрайонного відділу КВІ, вочевидь, вирішив на цьому побудувати бізнес.

Так, на початку вересня правоохоронець дозволив засудженому до 1 року іспитового терміну чоловіку поїхати на заробітки до Республіки Білорусь, а за це попросив винагороду у розмірі 100 доларів.

В подальшому правоохоронець щомісяця вимагав у засудженого хабар в іноземній валюті, але уже більшу суму, мовляв, він дізнався про те, що чоловік тричі виїжджав за кордон, а тому потрібно «сплатити» вже не 100, а 300 доларів.

Окрім того, інспектор КВІ ще й додатково вимагав зі злочинця 30 доларів за «прострочку».

Втім, невдовзі правоохоронець і сам потрапив у поле зору своїх колег і ледь не сів на строк від п’яти до десяти років.

У ході досудового слідства обвинувачений уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, а це допомогло йому уникнути покарання у виді позбавлення волі.

Натомість вироком Володимир-Волинського міського суду чоловіка позбавили звання «капітан внутрішньої служби» та права працювати в органах строком на три роки. Крім цього, чоловік повинен сплатити до державного бюджету 17 000 гривень штрафу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
SET Показати IP 5 Березня 2015 09:50
"...обвинувачений уклав із прокурором угоду..." Тут то прокурор і косанув своє)))
Неправильно-правильн Показати IP 5 Березня 2015 10:11
!!! хабарА - хабарЯ
З повагою, редакція до Неправильно-правильн Показати IP 5 Березня 2015 10:15
Правильно хабарА
в Показати IP 5 Березня 2015 10:55
правильно не хабар, а неправомірна вигода)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus