USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

2 мільйони: луцькі депутати підтримали родини АТО

27 Серпня 2014 16:14
Депутати Луцької міської ради підтримали Програму комплексної підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей в Луцьку.

Голосування відбулося під час чергової 63 сесії міськради сьогодні, 27 серпня.

Нагадаємо, програму, що постала як підсумок роботи із членами родин військових, які беруть участь в АТО, презентувала колегам голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. З її слів, підтримку учасників АТО декларують на рівні держави, ця ідея вже знайшла втілення у інших областях України. Так, відповідне рішення вже ухвалили депутати Львівської міської ради. Щоправда, додала вона, в Луцьку розробили скромнішу програму. Адже у Львові вона передбачає витрати в розмірі 5 мільйонів гривень з місцевого бюджету, в Луцьку пропонують програму з фінансуванням у розмірі майже 2 мільйонів гривень.

Програма має три частини. По-перше, це надання пільг на сплату за користування житлом, друга частина – соціально-гуманітарна допомога (соціальний супровід учасникам бойових дій АТО, санітарно-курортне лікування, психологічна реабілітація, соціальний супровід сімей учасників АТО). Також програма передбачає посилення просвітницької роботи щодо патріотичного виховання та донесення до широкого загалу важливості роботи, яку виконують військові на Сході. Третя частина програми – матеріально-технічна допомога підрозділам, які беруть участь в АТО (витрати, пов’язані з матеріально-технічним забезпеченням учасників АТО та транспортні витрати).

«Ми провели консультації з більше 150 родинами військових, які перебувають у зоні АТО. Їх потреби не обмежуються фінансовими і матеріальними проблемами. Найперше йдеться про психологічну реабілітацію, медичну допомогу і допомогу дітям», - додала вона.

Реалізація Програми триватиме до завершення АТО, згодом, сподіваються депутати, держава законодавчо закріпить пільги військовим, які пройшли пекло війни на Сході. Згідно з попередньою інформацією, у 2014 році з міського бюджету потрібно буде використати на реалізацію Програми близько 2 мільйонів гривень.

Ірина Констанкевич додала, що під час роботи над програмою проводилися консультації з відповідними профільними управліннями міськради, чи можна реалізувати всі задекларовані напрями. З її слів, місто в змозі це забезпечити. А остаточну цифру прорахує управління фінансів та бюджету.

41 голосами «за» депутати підтримали Програму, практично без обговорення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
000 Показати IP 27 Серпня 2014 16:30
підскажіть куди звернутися щоб отримати цю допомогу??в міську раду??
до 000 до 000 Показати IP 4 Вересня 2014 10:02
У міську раду або ЦНАП
?? Показати IP 27 Серпня 2014 16:38
це ті 2 млн..які міська рада подарувала Порт Сіті???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus