USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

300 тисяч українських фармацевтів просять владу про пощаду

7 Листопада 2009 11:11

Фармассоціаціі просять владу допомогти зупинити дискредитацію фармгалузі у ЗМІ. У тексті відкритого листа до президента Віктора Ющенка, прем\'єра Юлії Тимошенко, спікера Володимира Литвина та секретаря Ради нацбезпеки і оборони Раїси Богатирьової викладене прохання зупинити масові перевірки фарморганізацій. Про це 7 листопада повідомляють «Волинські новини».
Автори листа запевняють, що вищевказані дії відносно фармгалузі невиправдані – пише Українська правда.
Відповідно до відкритого листа, зокрема, в результаті незважених дій в Україні почалася паніка, що призвела до ажіотажного попиту на медикаменти та призвела до непосильного навантаження на фармгалузь.
Говорячи про дискредитацію в ЗМІ, автори відкритого листа наводять приклад, коли фармацевтичні організації звинувачують у неготовності до епідемії грипу та несвоєчасному забезпеченні запасу медикаментів та засобів особистого захисту. «Слід зазначити, що своєчасне створення та постійна підтримка такого запасу – це безпосереднє завдання держави», - сказано у листі.
Профільні організації звертають увагу, що фармкомпанії, які зазнали масових перевірок з боку Антимонопольного комітету, Держінспекції з контролю за цінами та Держлікінспекції не можуть нормально функціонувати.
«Замість того, щоб займатися забезпеченням ліками, працівники змушені витрачати свій робочий час на фактично цілодобове надання відомостей і необхідних документів всім категоріям перевіряючих», - констатується у документі.
Крім того, в листі йдеться, що негативна інформація про роботу фармгалузі, яка розповсюджується в ЗМІ, призводить не тільки до спотворення сприйняття її функціонування, але і як результат, породжує недовіру пацієнтів до фармацевтичних підприємств. Відкритий лист підписано Всеукраїнською громадською організацією «Аптечна професійна асоціація України», Асоціацією фармацевтичних дистриб\'юторів «Фарм Україна», Асоціацією фармацевтичних виробників України та Об\'єднанням організацій та роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України.
Як зазначено в документі, цей відкритий лист складено від імені більше 300 тисяч фармацевтів України.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
seal Показати IP 7 Листопада 2009 12:21
А таки налякалися трохи. Безумовно, кому ж хочеться, щоб його перевіряли, та ще й часто? Певним чином це таки впливає на роботу. Але погодьтесь, якби не ці перевірки, то за якими цінами в аптеках зараз продавалися б противірусні препарати? В 2-3 рази дорожче це як мінімум. А наживатися на чужій біді, нехай навіть і дещо спровокованій не варто.
дідо Показати IP 7 Листопада 2009 12:47
не просити пощаду, а подавати Тімашєнку в суд, за безпідставний терор та за зловживання службовим становищем.... тоді всяка чиновницька дрянь би боялась лишній раз безпідставно перевіряти...
Гуцул Показати IP 7 Листопада 2009 14:31
Сама перевірка фармацевтам не страшна. Їх перевіряють періодично. Ним зараз не потягнути "витрати" пов'язані з такими перевірками в період епідемії.
Таня Показати IP 7 Листопада 2009 15:23
Хоч хтось боятися перевірок став, а то досі контролюючі органи не лякали наших підприємців. Всеодно результат за гроші. А фармпрепарати за останній тиждень таки і справді здорожчали!
Roma Показати IP 7 Листопада 2009 18:03
Цікаво а кому належать цілі мережі аптек по Україні??? Як не політикам так людям наближених до них або їхнім родичам.
Українець Показати IP 7 Листопада 2009 20:31
Тимошенко обіцяла,що буде пресинг зі сторони контролюючих органів от він і є.Хай знають як заробляти на своїх громадянах.Тепер злякалися,що будуть під контролем.Давно треба наводити лад в державі.
Юка Показати IP 8 Листопада 2009 13:43
а в стрімкому підвищенні цін на деякі медикаменти вони теж не винні?
дідо Показати IP 8 Листопада 2009 15:20
ПЕРЕВІРЯТИ АПТЕКИ ПОСЕРЕД ЕПІДЕМІЇ,ЦЕ ВСЕ РІВНО ,ШО ШМАНАТИ У ЛІКАРА В КИШЕНЯХ,ЯКИЙ ТОБІ РОБИТЬ РЕАНІМАЦІЮ.... ...найвищий рівень тупості була перевірка та покарання на наявність ліків у аптеках....якшо оптовики порожні через великий попит, то звідки ці ліки мають взятися в аптеках....у випадку надзвичайних ситуації,тобто війна,епідемії, погода, забезпеченням займається уряд, а уряд Тімашєнки просрав епідемію...
TheTruthRevealer Показати IP 9 Листопада 2009 04:22
Не можу зрозуміти, чого в цій всій ситуації забули про посередників, у яких і закупляються ліки аптекарями. У них то якраз зараз більш всього і розв'язані руки на такого роду "бізнес". Ну а крайніх шукати то і раніше добре вміли (хоча правда і аптекарі не зовсім-то тут сухі).
Софі Показати IP 9 Листопада 2009 10:46
Коли держава не справляється, вона шукає "цапа-відбувайла"! Так і тут... На жаль.
Москаль Показати IP 9 Листопада 2009 12:20
Правильно зробила Верховна Рада, що прийняла таке рішення. Хоч звернуть увагу на фармацевтичну мафію, яка спить і бачить як би нажитися на людях. молодці депутати, що не злякалися й прийняли таке рішення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus