USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

33 і 40 кварталам Луцька можуть відключити гарячу воду

10 Березня 2016 14:33
ДКП «Луцьктепло» боргує компанії ЗАХІД ТЕГ, яке володіє котельнею на Карбишева, 4 мільйони гривень. Якщо не вдасться домовитися з компанією, частина містян залишаться без гарячої води.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» сьогодні, 10 березня.

Виконувач обов’язків директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що на підприємстві напружена ситуація. Річ у тім, що з початку року змінився розподіл оплати за газ, оскільки ПАТ «Волиньгаз» і НАК «Нафтогаз» віднині підприємство має платити окремо. Однак до 24 лютого в ДКП «Луцьктепло» не було методики перерозподілу коштів.

Фактично, всі кошти з рахунків донедавна йшли лише на погашення боргів перед НАК «Нафтогаз». З 24 лютого підприємство отримало механізм розподілу коштів.

Проте є ще інша проблема: населенню надано послуг на 34 мільйони, а сплатять вони фактично 13. Решта – 21 мільйон мають надійти як субсидії. І якщо НАК «Нафтогаз» погоджується погашати борги субсидіями, то ПАТ «Волиньобленерго» та ПАТ «Волиньгаз» вимагають реальні гроші, а не папірці від держави.

Загальна кредиторська заборгованість за станом на 1 січня 2016 року складала 62 мільйони. ДКП «Луцьктепло» боргує 53 мільйони НАК «Нафтогазу», 2,5 мільйона ПАТ «Волиньгаз», 870 тисяч – КП «Луцькводоканал».

Але ситуація за 2 місяці змінилася: за станом на 24 лютого, коли був відсутній норматив розподілу коштів, борг складав 66 мільйонів. Структура боргу суттєво змінилася: НАК «Нафтогазу» підприємство боргує 45 мільйонів, ПАТ «Волиньобленерго» 2,4 мільйона, 12,5 мільйона – борг перед ПАТ «Волиньгаз», 1,8 мільйона КП «Луцькводоканал» і 4 мільйони – компанії ЗАХІД ТЕГ.

Щодо останнього кредитора, то там налаштовані рішуче, каже Валентина Малютіна: «Якщо не знайдемо спільного рішення, то на 33 і 40 кварталі відключатимемо гарячу воду, бо нам не вистачає параметрів, щоб постачати гарячу воду на все місто».

Нагадаємо, навколо договору на давальницьку сировину між ДКП «Луцьктепло» та ЗАХІД ТЕГ вже декілька років тривають справжні баталії.

Подробиці цього договору - «вкриті мороком», оскільки про зміст договору відомо лише обмеженому колу людей. Не показали цей договірані членам міськвиконкому, ані активістам, навіть заявили, що договір покажуть за умови підписки про нерозголошення. Натомість, уже цього року працівники ДФС виявили оборудку на 3,1 мільйона гривень, в рамках якої послугу з переробки природного газу у тепло для державного комунального підприємства надавали за завищеними цінами. Цього року цей договір був поновлений після скарги компанії ЗАХІД ТЕГ на дії «Луцьктепла» до Антимонопольного комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Коля Показати IP 10 Березня 2016 14:44
Цікаво, чи люди не платять?! чи мало платять, що постійні борги...
Вода до Коля Показати IP 11 Березня 2016 13:15
Нафіг вона взагалі потрібна ця горючка .
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 14:57
Краще відключіть опалення на 33 і 40 кварталі ! чи буде так як у минулому році - на дворі тепло, а ви нам аж до 1 травня батареї грієте... і справно за це нараховуєте величезні рахунки
Йод Показати IP 10 Березня 2016 15:05
Садити всіх, хто хоч якось причетний до зникнення коштів.
Лучанин до Йод Показати IP 10 Березня 2016 16:08
А я же вони самі себе чи кума буде садити???
Chili до Лучанин Показати IP 10 Березня 2016 17:23
То в чому проблема навчитися брати ініціативу у свої руки??? Тим більше чоловічій половині людства???В чому проблема допомагати реформувати це все??? Чи тільки нити і скиглити вміємо? Давайте вперед. Знаєте про злочин-заява в прокуратуру, МВС, СБУ. Не важливо, як там вже розслідуватимуть,але і під лежачий камін вода не тече теж!Тому, народ, все в наших з Вами бажаннях та діях!
Лучанин до Chili Показати IP 10 Березня 2016 21:39
Тому плюнувши на них та знаючи їхне прикриття прокуратурою встановив дома бойлер а за містом будую автономний будиночок.
Мама Показати IP 10 Березня 2016 16:15
Їм легше всього відключити,а люди які завжди вчасно все платтять чому мають страдати,чому нам повинні відключати,де справедливість? А з новонародженними малюками яких постійно потрібно підмивати,то це взагалі як важко... Коли вже ви всі п***єте,не вмієте керувати країною нафіг з пляжа. Надоїв такий мусор як всі депутати в країні.
Chuck Показати IP 10 Березня 2016 16:25
Корупція вскрізь. В**дки моральні на посадах тільки те й роблять що крадуть і крадуть гроші бож, йопта...
Багатодітна родина Показати IP 10 Березня 2016 17:10
Шановні мешканці 33-го та 40-го кварталів міста Луцька, в зв'язку з мишами та щурами що завелися у нас в бухгалерії, ми вам, у кожну квартиру встановимо електробойлери або централізовану систему підігріву води на будинок та надамо пільги на електроенергію. Від вас лише треба сплатити всі борги які ми зробили.
бе Показати IP 10 Березня 2016 17:30
і гарячу і холодну і опалення і світло-все уже відключіть!
Брат Показати IP 10 Березня 2016 17:46
Дякую Тобі, Коля Романюк, за вміле управління міським господарством, і Вам, лучани, які обрали цього "вмілого господарника"! Напевно, в червні міський голова догосподарюється до відключення холодної води, а в жовтні - електроенергії.
олег Показати IP 10 Березня 2016 18:58
поставте лічильники та бойлери! тоді за гарячу воду- шиш їм а не гроші і плати за холодну по лічильнику. я так зробив на 3-х людей проживаючих у квартирі набігає біля 5 кубів! не багато! бойлер поставити може кожен бажаючий тоді гарячу хай взагалі не дають!
небайдужа Показати IP 10 Березня 2016 22:29
ПРО яку гарячу воду взагалі йдеться??? На Кравчука вже 2 місяці з гарячого крану тече холодна а через годину коли виливається море води то ледь-ледь тепленька КУди вже не зверталить самі відговорки очевидно вказівка зверху економити газ а який зараз газ а??? КПД практично на межі критичного я про той що на кухні -червоний та й поки зігріється щось то скільки часу пройде( А перерахунок за відсутність гарячої води ніхто не збирається робити куди вже не звертались
нхя не смішно Показати IP 11 Березня 2016 11:26
Подякуйте комсомольцю з червоним носом.
Дивокор до нхя не смішно Показати IP 11 Березня 2016 13:21
Комсомолець з червоним носом самосунувся. Зараз цим теплом його перший заступник керує. Тому усім буде холодно.
нхя не смішно до Дивокор Показати IP 11 Березня 2016 15:42
То нам шо, дякувати йому за те, що він "самозасунувся".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus