USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

99% українських пенсіонерів - за межею бідності. ІНФОГРАФІКА

2 Липня 2015 08:45
В Україні зараз проживає близько 13,5 мільйона пенсіонерів, причому як мінімум 11,5 мільйона з них не живуть, а виживають.

Наприклад, майже половина українських пенсіонерів, а це близько 7 мільйонів осіб, отримують мінімальну пенсію на рівні 949 гривень, - про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці політик і засновник ініціативи «Відновлення Донбасу» Олександр Клименко.

Згідно з даними політика, близько 4,5 мільйона отримують 2 тисяч гривень. І тільки 15% українців пенсійного віку (близько 2 мільйонів) отримують понад 2 тисячі на місяць.

«Міжнародний банк і ООН визначають межу бідності на рівні 3150 гривень на місяць (5 доларів на день). Якщо керуватися їх методологією, то 99% українських пенсіонерів живуть за межею бідності», – зазначає Клименко.



Він підкреслює, що з кожним роком через старіння населення ситуація буде погіршуватися. Пенсіонерів стає все більше, а кількість тих, хто їх утримує меншає.

«Держава намагається вирішити проблему то за рахунок підвищення пенсійного віку, то за рахунок збільшення пенсійних відрахувань. І перше, і друге - тимчасові заходи з досить сумнівним економічним ефектом. Вони тільки відтягують неминучу глобальну реформу», – стверджує Клименко.

На думку політика, провести пенсійну реформу рано чи пізно доведеться. І першочерговим завданням є перехід на реальну накопичувальну пенсійну систему і розвиток приватних пенсійних фондів. Такі фонди - гарантоване джерело доходу для інвесторів - майбутніх пенсіонерів з одного боку. З іншого - це довгі дешеві гроші в економіку України.

Однак обов’язковими передумовами для ефективної реформи, є підвищення ефективності економіки, зростання зарплат, зниження тіньового сектора.

«Необхідна системна робота, яка проводитиметься без оглядання на вимоги МВФ, власні амбіції, рейтинги і перспективи своїх політичних проектів. Наріжним каменем реформи повинен бути національний інтерес: забезпечена старість для кожного українця», - підкреслив Клименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучани Показати IP 2 Липня 2015 09:03
Не зовсім точний підрахунок. Пенсіонери живуть у власному житлі, мають городи-дачі, мають дітей,які помагають. Багато пенсіонерів працюють і мають додатковий дохід.
Корінний лучанин до лучани Показати IP 2 Липня 2015 11:15
Статистика вірна!!! А так званий , "додатковий дохід" до пенсії немає НІЯКОГО відношення. Нагадую вам спеціально, що пенсія - це страховий стаж, зарплата, плата внесків у ПФ. Не знати цих простих речей, це вже знаєте, НЕГРАМОТНІСТЬ .
лучани до Корінний лучанин Показати IP 2 Липня 2015 11:37
Тоді багато депутатів та олігархів живуть за межею бідності, бо вони показують мінусові декларації,як у сироток.
Партії і народ Показати IP 2 Липня 2015 09:12
Хто брав 200-500 грн і за кого проголосував тепер кожного місяця бігайте до тих депутатів народних, щоб допомагали матеріально ! 12 раз в рік нагадуйте про їхню і вашу любов і до партії і до депутата !
Корінний лучанин Показати IP 2 Липня 2015 09:26
Низькі пенсії та зарплати НЕГАТИВНО характеризують Україну. Із пенсійною реформою у нас запізнились на 20 років. Ще у 90-х роках про це говорили, але ніхто нічого не робив і тепер суспільство пожинає ці плоди бездіяльності української влади . Біда в тому , що за 20 років у нас так і не вирішено питання ОПЛАТИ ПРАЦІ, яка так і залишилась радянською та принизливою - лише керівництво підприємств себе не образило та встановлювали безконтрольно собі З/П яку хотіли і ВАУЧЕРАМИ гендлювали , щоб бути власниками заводів,фабрик і т.д. Ось це і привело до краху економіки. 2млн. людей мають пенсію понад 2000грн. - це показник хто як працював. Мій знайомий має 2200грн. пенсії, нещодавно пішов на пенсію.А працював на заводі інженером, потім нач. відділу недовго , потім знову інженером і з цієї посади пішов на пенсію ( стаж 41рік). Це я того, що хто як ще працював у житті! Але ж , звісно, у нас дуже багато НЕСПРАВЕДЛИВОСТІ і праця людей НЕВІРНО ТА ДИСКРИМІНАЦІЙНО ОЦІНЕНА та й пенсійна реформа існуюча є ГАНЕБНОЮ!
Igorock до Корінний лучанин Показати IP 2 Липня 2015 10:35
Якраз за часів Радянського Союзу люди отримували гідну зрплатню, якоі вистачало і на прожття, і на те щоб на ощадкнижку відкласти.
Корінний лучанин до Igorock Показати IP 2 Липня 2015 11:51
Я не розумію , як можна жити минулим радянським часом? Ви що забули, що могли купити за цю " гідну зарплату", та товарів ШИРВЖИТКУ НЕ БУЛО в МАГАЗИНАХ! Хіба треба перелік робити та лишній раз сипати сіль на рану? А вам нагадаю, що сталось із вашими НАКОПИЧЕННЯМИ- у вас відібрали і вони пропали ці радянські накопичення. Дозвольте запитати , де вони ваші заощадження ,які ви назбирали, навідкладали ?...............
свідомий Показати IP 2 Липня 2015 09:33
Радійте... От де реформи відчуваються!:( А пенсіонери з Європи по світу подорожують...
Анонім Показати IP 2 Липня 2015 09:53
Хай експеременти на донбасі проводить. Нам таких (З)радників нетреба.
Оксанка до Анонім Показати IP 3 Липня 2015 21:04
Якi саме?
лучани Показати IP 2 Липня 2015 10:50
Економічні коливання у нас з 90х років, то ж працівники мали би собі відкладати на пенсію і не розраховувати на державну подачку.
Корінний лучанин до лучани Показати IP 2 Липня 2015 11:59
У мене таке враження, що це пише малолітня дитина або школяр, бо доросла людина , яка пережила цей період і знає що відбувалось у країні , такої дурні не напише!
Точніше Показати IP 2 Липня 2015 12:49
за межею бідності проживає на даний момент 99 % всього населення України
Точніше Показати IP 2 Липня 2015 12:52
, у нас за межею бідності проживає 99% всіх жителів України
Джулія Показати IP 2 Липня 2015 23:44
Далі ще веселіше буде-активна частина ще активніше за кордон емігруватиме (всіма можливими і неможливими способами). І, читаючи закони, які приймають у ВР, якось не виходить їх (емігрантів) засуджувати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus