USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Антимонопольники Волині розслідують картельну змову нафтовиків

20 Січня 2010 16:18
Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України розпочало справу за фактом антиконкурентних узгоджених дій з боку трьох нафтових операторів на Волині. Про це сьогодні під час прес-конференції доповів голова відділення Віктор Гупало.
За інформацією АМКУ, ціни на пальне по області почали синхронного рости в період з 22 грудня 2009 року, перед католицьким Різдвом. Наступне зростання вартості пального відбулося 31 грудня.
«Вчорашній і сьогоднішній моніторинг цін довів, що «Лукойл-Україна», «Окко» і «Континент-Нафтотрейд» мають ціну на дизпаливо 6,65 гривень. Ціни на пальне А-92 становлять 7,25 гривень, А-95 – 7,8 гривень. Ціни однакові у трьох учасників ринку. Зростання цін на паливо цих трьох учасників і їхнє домінуюче становище на ринку Волинської області в цій ситуації ми кваліфікуємо, як ознаки конкурентних узгоджених дій, а одним словом – змови», - повідомив Віктор Гупало.  
«Ціни на Волині в цей період були вищі за середні по Україні, це підтверджує цінова інспекція. У той період часу не було скачка курсу валюти, а навпаки – відбулося зниження курсу гривні. Нині завдання суб’єкта господарювання – довести протилежне», – каже Гупало.
За фактом порушення конкуренційного законодавства розпочато справу, ведеться збір і аналіз доказової бази. Керівник волинських антимонопольників вважає, що реакція від учасників ринку буде, і в першу чергу очікується зменшення цін.
Віктор Гупало додає, що розмір штрафу нафтовиків може сягнути 10% річного обігу від реалізації нафтопродуктів підприємству по Україні.
У липні цього року волинське відділення АКУ припинило антиконкурентні узгоджені дії з боку ТзОВ «ТД «Континіум-Галичина» та ВАТ «Концерн Галнафтогаз». Тоді оператори синхронно безпідставно підвищували ціни на бензин на регіональних ринках Ковеля, Володимира-Волинського. Реакцією операторів у липні 2009 року стало зниження цін на бензин на 10-20 копійок за літр.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus