USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Борги з виплати зарплат у Луцьку сягнули двох мільйонів

26 Лютого 2013 18:44
Загальний борг з виплати заробітних плат п’яти економічно активних підприємств у Луцьку сягнув 2,24 мілйьона гривень. Серед боржників - ТзОВ «Каскад-Продакшн», ТзОВ «Каскад-Транспорт», Мостобудівельний загін № 60 ПАТ «Мостобуд», КП «Луцьке підприємство електротранспорту» та КП «Автогосподарство Волинської обласної ради».

Про це повідомив заступник міського голови з економічних питань Тарас Яковлев під час спільного засідання комісії з питань своєчасної сплати податків і внесків, інших платежів щодо ліквідації заробітної плати 26 лютого.

За словами заступника мера, заборгованість на Луцькому підприємстві електротранспорту залишається практично незмінною і становить 940 тисяч гривень.

Керівники підприємства «Каскад-Продакшн» та «Каскад-Транспорт» не реагують на телефонні дзвінки та факсові повідомлення, ігнорують засідання комісії з заборгованості.

Борги з заробітної плати в ПАТ «Містобуд» виникла у зв’язку з заборгованістю держави за виконані підприємством роботи.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Грицанчук розповів, що борги підприємства пов’язані з невчасною компенсацією держави за послуги надані пільговикам, а це 70% від кількості усіх пасажирів. Фонд заробітної плати підприємства електротранспорту в місяць – 1,6 мільйона гривень. «Фонд наповнюється з трьох джерел – кошти, які надходять від держави за пільгових категорій пасажирів, кошти, які надходять з місцевих бюджетів – компенсації за перевезення студентів і школярів та власні кошти. З початок року заборгованість держави перед підприємством сягнула 1 мільйон 264 тисячі, з податками і внесками – 1 мільйон 600 тисяч», - розповів Іван Грицанчук. Також велике навантаження на бюджет підприємства роблять лізингові платежі за придбані у 2007 році автобуси для ЛПЕ. За його словами, у цьому році по лізингу необхідно буде сплатити більше 4 мільйонів гривень.
За результатами роботи у січні, 14 підприємств міста платили заробітну плату меншу 1500 гривень, а це, на думку владців, погана тенденція, яку треба виправляти у бік збільшення оплати праці.

Під час наради учасники засідання зазначали, що деякі підприємства боргують заробітну плату не лише своїм працівникам, але й не здійснюють відрахувань до різних фондів. Тому на наступне засідання комісії, яке орієнтовно відбудеться 12 березня цього року, планують запросити керівників цих підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксакал Показати IP 26 Лютого 2013 20:18
Дада можна сказати, що лише приватні підприємства невиплачують ЗП а те що на державних підприємствах затримка йде постійно то нічого а те що центри зайнятості на волині людям котрі взагалі немають ніякої роботи та відповідно доходів вже прострочують за платежами понад два місяці це теж в нормі....
Степан до Оксакал Показати IP 26 Лютого 2013 23:26
правильно роботодавців штрафувати це запросто а ось з бютжетниками розраховуватись вчасно зась???? і справді в Волинській області в центрі зайнятості безробітні вже по два місяці копійки обіцяні державою отримати неможуть а вони ще щось про штрафи лепечуть....
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2013 06:11
Треба додати, що господар Мостобудівельний загін № 60 ПАТ «Мостобуд» пан Продивус - народний депутат ВР вiд ПР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus