USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому не використовуються «чорнобильські» гроші на Волині

13 Червня 2016 15:35
На рахунках волинських структурних підрозділів, які опікуються соцзахистом волинян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 34,8 мільйона гривень не використаних коштів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 13 червня.

Як повідомила директор департаменту соцполітики облдержадміністрації Оксана Гобод, у 2016 році для області передбачили 157,5 мільйона гривень для «чорнобильців», зокрема, на оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 5,5 мільйона, на харчування дітей – 102 мільйони, на щомісячні виплати допомог - 22,5 мільойна та інші.

За станом на 1 червня цього року в департаменті на рахунках - 34,8 мільйона гривень. Основні кошти – це гроші на оздоровлення «чорнобильців». Уже придбали 880 путівок для І категорії та інвалідів. Коли завершиться оздоровлення відбудеться оплата відповідно до актів.

Крім того, не використані кошти на безплатне харчування дітей Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів у зв’язку з тим, що досі не визначено переможців тендеру на надання послуг з харчування дітей. Якщо процедура не буде завершена – область має отримати компенсацію на харчування в обсязі 7 мільйонів гривень.

До слова, в області гостро стоїть проблема купівлі житла для інвалідів-чорнобильців, на що вже тривалий час Уряд не виділяє грошей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
чорнобиль Показати IP 13 Червня 2016 17:35
нехай лежать...гроші лю блять тишу)))
Gala Показати IP 14 Червня 2016 09:44
Ну так, для того щоб отримати довідку на придбання ліків дітям потрібно купу довідок, хоча той же собез при нарахуванні субсидії довідок не вимагає, я особисто своїми пільгами скористатись не можу через "бумажну волокіту"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus