USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Чому ремонт дороги Луцьк-Львів коштує втричі дешевше

30 Листопада 2015 16:34
Раніше вартість будівництва доріг завищувалася мінімум у три рази, заявляє міністр Мінінфраструктури України Андрій Пивоварський.

Будівництво одного кілометра дороги в Україні в даний момент в середньому обходиться в 5-5,5 мільйона гривень в залежності від конкретних умов. Про це міністр заявив в інтерв'ю DT.UA.

"Це вже з десятилітньою гарантією дорога, без заміни основи. Тобто десь 200—250 тисяч доларів Раніше, кілька років тому, аналогічні роботи виконували за 700—800 тисяч доларів. Рецепт триразової економії простий: ми постаралися залучити до тендеру максимальну кількість учасників, що дозволило нам істотно зменшити видатки", - розповів міністр.

Він повідомив, що зараз робиться ділянка дороги Львів - Луцьк через Радехів. "Там буде використовуватися практично та ж методика, але вартість виходить вже десь 4,5 мільйона гривень. Тобто європейський підхід - це все робити прозоро і не красти", - сказав Пивоварський.

Для порівняння, на ремонт частини проспекту Волі у Луцьку від вулиці Словацького до вулиці Шопена (ділянка 600 метрів), влаштований напередодні місцевих виборів, міський голова Микола Романюк витратив більше 11 мільйонів гривень.

Пивоварський розповів, що "ми зробили прозорі конкурси, залучили як можна більше людей, зустрілися з усіма підрядниками і попросили їх не закладати корупційну складову у вартість, оскільки гроші їм гарантовано заплатять і вимагати ніхто з них відкатів не буде".

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський перевірив, як іде ремонт однієї з найбільш "вбитих" доріг країни Луцьк-Львів.

Додамо, що директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка у відповідь на заяву столичного журналіста про недовершеність ремонту цієї траси і рекомендацію їхати через Дубно зазначив, що "їхати до Львова через Дубно вже немає сенсу", а Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що замість проблемної дороги "з'явилася європейської якості автострада".

До слова, луцькі водії-автолюбителі, які вчора, 29 листопада їхали зі Львова до Луцька, підтвердили у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини, що дорога справді дуже гарно відремонтована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Устим Показати IP 30 Листопада 2015 20:12
МОЛОДЦІ. Випишіть собі премії PS але через десять років.
Корінний лучанин Показати IP 30 Листопада 2015 20:48
Тому , що це не ЛЬВІВ - ЛУЦЬК через РАДЕХІВ!!! ЦЕ ВСІ ПАСАЖИРИ І АВТОМОБІЛІСТИ ЗНАЮТЬ , ОКРІМ ВЛАДИ ЩО ЖИВЕ ПО НОВОМУ ТА ЩЕ ДЕЯКИХ ЗМІ!
Волинь моя Показати IP 30 Листопада 2015 22:30
Поміряю те ширину дорогої і взнаю те який асфальт вкладено
Анонім Показати IP 1 Грудня 2015 07:00
Наиболее простой способ добиться такого результата - это отказаться от регламентированной стандартом зачистки ремонтируемых участков дороги.
лучанин Показати IP 1 Грудня 2015 08:44
То це що виходить,що Романюк і його банда стибзили в нас більше 6 мільйонів грн ? На 600 метрів 11 мільйонів? А ліки за свої в лікарнях. А вони лексуси та котеджи. Люди не мовчіть. Де активісти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus