USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому школи та садочки платитимуть за тепло більше, ніж власники квартир?

23 Квітня 2014 10:57
Члени виконавчого комітету Луцької міської ради з’ясовували, чим відрізняється «гаряча вода для теплового обігріву бюджетних установ від тієї ж води у квартирах лучан». Так, першого заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука обурило те, що у лікарнях, садочках та школах ціни на комунальні послуги на 50 копійок вищі, аніж в населення міста.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міської ради сьогодні, 23 квітня.



Таким чином, виконувач обов'язків начальника управління економіки Любов Івевакова оприлюднила проект рішення «Про встановлення норм витрат теплової енергії для державного КП «Луцьктепло».



Однак, Святослав Кравчук категорично не погодився з таким проектом рішень. На думку посадовця, КП «Луцьктепло» прагне покрити власні збитки за рахунок бюджетних коштів.

«Ви встановили різні норми споживання для бюджетних установ та інших господарських об’єктів. Іншим споживачам виставили норми менші, ніж бюджетним установам. Чому бюджетники повинні платити більше, ніж людина, яка живе у квартирі?», - звернувся віце-мер до представника «Луцьктепло».

На це начальник планово-економічного відділу КП «Луцьктепло» Ольга Кравчук відповіла, що кожен житловий і нежитловий будинок має різні характеристики. З її слів, такі тарифи затвердили під час засідання національної профільної комісії. Також вона повідомила, що в Луцьку залишилось не так багато бюджетних установ, що не мають теплових лічильників – 5%. Тому лічильники потрібно встановити.



Луцький міський голова Микола Романюк зіронізував, що ситуація з "Луцьктепло" - це те ж саме, якби чоловіки платили за буханець хліба 5 гривень, а жінки - чотири.

Один із членів виконкому Олег Бондарук поцікавився, чи у КП щось робили для того, аби зменшити відсоток втрат від таких тарифів.

На це Ольга Кравчук відповіла, що діюче законодавство не передбачає розрахунку тарифів для всіх установ.

Утім, Святослав Кравчук не переставав висловлювати власне обурення:
«Ви що, грієте воду для шкіл та лікарень в одному апараті, а для людей в іншому? Для чого змушувати директорів ставити вікна, щоб дітям було тепліше? Підтягніть пояски в себе – по заробітній платі, по витратах, по штатному розвитку. Ці розмови не переконали мене, що розрахунки правильні. 50 копійок на один кубометр гарячої води – це дуже багато. Я говорю не за ціну, а за різницю», - зауважив посадовець.

Однак Ольга Кравчук зауважила, що опалювальний період для всіх однаковий - 186 днів. А це - 55, 006 гігакалорій на метр кубічний. Усе залежить від того, скільки споживачів під’єднали до бюджетних котелень.

До слова, Любов Івевакова зауважила, ціни на опалення зросли на 38%, і на 13% на гарячу воду.

Однак Святослав Кравчук попросив надати виконкому розрахунки по кожній котельні на кожну бюджетну установу.

Довідково. Гігакалорія на квадратний метр (загальної площі приміщення) – це величина витрат теплової енергії на отпалення приміщення. Така одиниці виміру передбачена Правилами надання комунальних послуг для застосування в розрахунках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 23 Квітня 2014 11:15
Якщо б садки поставили індивідуальні котельні,то б за один сезон повернули кошти. Вистачить гріти вулицю.
Тоня Показати IP 23 Квітня 2014 12:33
Скоро на засіданнях виконкому "Луцьктепло" будуть представляти двірники та охоронці. Чому економічні питання не представляє заступниця директора з фінансів Теня Козлячек? Чи виконком вже не її рівень?
Льолік Показати IP 23 Квітня 2014 14:49
До Тоні-правду кажете-як керувати і людей матюжити, то вона, а як розказати про свою роботу-шукають крайнього. А Ольга Василівна молодець-боєць!
Опа нась до Льолік Показати IP 23 Квітня 2014 15:16
Танюші нізя налюди показуватись. Так краще для людей і неї самої
луцьктепло Показати IP 23 Квітня 2014 15:22
Танька з понеділка в Києві вирішує питання Луцьктепла та континіуму. Виконком Луцької міськради не її рівень.
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2014 16:48
А чого Кравчук обурюється?Це ж ваше комунальне підприємство - наводьте там порядок.Невже не компетенція Соколовської і Яковлєва штатний розпис і розмір заробітної плати?А хіба директора не ви призначаєте?Чи у вас вистачає сили тільки на директора підприємства електротранспорту?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus