USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Чорнобилець з Волині добився пільгової пенсії через суд

18 Грудня 2014 14:41
Управління Пенсійного фонду України у місті Ковелі та Ковельському районі відмовило в отриманні пільгової пенсії ліквідатору аварії на ЧАЕС. Домогтися виконання закону вдалося лише після двох судів.

Про це повідомили у Волинській обласній організації «Центр правової допомоги» (надалі - Центр).

Петро Іванович Коновалець - ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС другої категорії. Він перебував на ЧАЕС у найнебезпечніший період - з 24 червня по 9 жовтня 1986 року. Ризикував своїм життям та здоров`ям.

На початку цього року ліквідатор звернувся до управління Пенсійного фонду України в місті Ковелі та Ковельському районі за призначенням пільгової пенсії. Але йому відмовили, посилаючись на те, що немає документального підтвердження факту роботи пана Петра у зоні відчуження.

Проходивши по чиновницьких кабінетах майже півроку, Петро Іванович зрозумів, що сам не впорається. Юрисконсульт Центру Наталія Дуброва підготувала запити до архівних установ району та області про вставлення факту роботи Петра Івановича у ліквідації аварії на ЧАЕС. Коли надійшли всі можливі документи, юристи Центру направили їх до пенсійного фонду. Однак отримали у відповідь відмову.

Юрисконсульт підготувала адміністративний позов про визнання дій управління Пенсійного фонду неправомірними. Постановою Ковельського міськрайонного суду Волинської області його задовольнили повністю, а управління зобов'язали призначити пенсію ліквідатору Петру Івановичу Коновальцю.

Така постанова суду не задовольнила чиновників управління Пенсійного фонду, тому вони оскаржили її до Львівського апеляційного адміністративного суду. Тоді було письмове заперечення на апеляційну скаргу. Протягом трьох місяців Петро Іванович не мав жодної інформації про розгляд справи в апеляційному суді.

І лише 18 листопада, якраз на день народження пана Петра, надійшов лист із Львівського апеляційного адміністративного суду із ухвалою про те, що апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду у місті Ковелі та Ковельському районі залишено без задоволення. І постанову Ковельського міськрайонного суду Волинської області залишили без змін.

Отже, відтепер ліквідатор отримуватиме пільгову пенсію.

* Ім’я та прізвище героя змінене з етичних міркувань
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
леся Показати IP 18 Грудня 2014 15:20
У мене батько теж так само пенсію отримав.по-другому чорнобильцям її просто не призначають.
Ясь до леся Показати IP 18 Грудня 2014 15:44
Призначають. Ви десь живете... Тільки призначають тим по другому,хто не був там і близько
Чиновників Показати IP 18 Грудня 2014 21:54
ЗВІЛЬНИТИ ВСІХ, бюрократи і дармоїди, самі на себе не можуть заробити, то ж і пруться у всякі такі бюрократичні фонди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus