USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Чи варто чекати на дефолт Ощадбанку

27 Березня 2015 18:41
Зниження довгострокових рейтингів дефолту емітента Укрексімбанку та Ощадбанку, а також рейтингів їхнього пріоритетного боку в іноземній валюті міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings прокоментував голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Про це йшлося під час фінансового прес-клубу 27 березня у Києві.

Так, голова правління банку зауважив, що, попри те, що на сайті «Українська правда» з’явилася новина про те, що Fitch Ratings пророкує дефолт Ощадбанку, про дефолт говорити немає жодних підстав. З його слів, Мінфін розповсюдив заяву та роз’яснення банку після цієї публікації, у якій все чітко структуровано. Він запевнив, що банк має високоліквідні активи, протягом минулого кризового року вдалося забезпечити збільшення статутного капіталу банку, а за ключовими фінансовими показниками Ощадбанк має кращі показники, ніж банківська система України загалом.


Зміни рейтингу, зі слів Андрія Пишного, пов’язані з заявою Міністерства фінансів про початок реструктуризації зовнішнього суверенного боргу. Ощадбанк зазвичай рейтингують на тому ж самому рівні, що й державу, тому зі зниженням рейтингу України автоматично знизився рейтинг банку. Він підкреслив, що говорити про дефолт наразі немає жодних підстав.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 18:44
Треба!
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 21:43
З урахуванням того, що "Как горячие пирожки в европейских СМИ разошлась информация о том, что реформаторы-камикадзе под. руководством Яцнюка крадут по 7.5 миллиардов гривен в квартал", то, да потрібно. Тільки, з урахуванням того, що ОщадБанк - державний, це буде дефолт усієї України.
Бувалий Показати IP 27 Березня 2015 18:58
Коли керівництво говорить, що вкладникам банку не потрібно хвилюватись, то це ще більше насторожує.... Так уже було з "Відродженням", "Київською руссю", "Економбанком", "Родоводом", "Мрією", "Україною"....... Де вони тепер?
Дончанин до Бувалий Показати IP 27 Березня 2015 20:06
"Зміни рейтингу, зі слів Андрія Пишного, пов’язані з заявою Міністерства фінансів про початок реструктуризації зовнішнього суверенного боргу. Ощадбанк зазвичай рейтингують на тому ж самому рівні, що й державу, тому зі зниженням рейтингу України автоматично знизився рейтинг банку." - 1)"Рейтинговое агентство Moody's понизило суверенный кредитный рейтинг Украины с Caa3 до Ca c негативным прогнозом." 2)"Fitch подтвердило рейтинги Киева. А также понизило кредитный рейтинг Украины в валюте до "СС". цитаты из статьи за 25.03.2015 года ссылка - http://economics.lb.ua/finances/2015/03/25/299696_moodys_ponizilo_suverenniy_reyting.html Пояснение: Реструктизация долга является одной из форм дефолта.
Сибиряк Показати IP 28 Березня 2015 01:47
Россия приняла решение простить трёхмиллиардный долг украине. Решение мотивировано тем, что народ который этот долг будет выплачивать и так живёт в нищете.
Джулія Показати IP 28 Березня 2015 14:14
Хто ще не встиг оформити депозит в "Ощадбанку"? Біжіть мерщій-не втрачайте свого шансу вдруге стати дурнем :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus